Iets meer geld lenen kan voordeliger zijn

| Door: (nog geen reacties)

Iets meer geld lenen kan voordeliger zijnGeld Lenen

Sta je voor een grote uitgave en heb je daar nu even het geld niet voor? Dan kan je het geld lenen. Voor het bedrag dat je leent, betaal je rente. Kredietverstrekkers rekenen een lagere rente naarmate je meer leent. Dus soms kan het lonen om meer geld te lenen dan je nodig hebt.

Meer lenen tegen lagere rente

Stel dat je voor een nieuwe wasmachine 2.000 euro nodig hebt. Daar betaal je bijvoorbeeld 11,7% rente voor. Maar je kredietverstrekker biedt je een lagere rente (bijvoorbeeld 7,1%) als je 2.500 euro leent. Dan zou je ervoor kunnen kiezen om een lening van 2.500 euro af te sluiten en daarna direct 500 euro af te lossen. Zo profiteer je toch van een lagere rente en bespaar je per jaar 92 euro rente.

Leningen samenvoegen

Heb je meerdere leningen lopen? Dan is het verstandig ze samen te voegen. Grote kans dat je dan een lagere rente betaalt dan je voor alle aparte leningen betaalt. Wil jij de laagste rente voor je lening? Vergelijk dan alle leenrentes op Independer.nl.

Let op: geld lenen kost geld! Sparen voor een grote aankoop is altijd voordeliger.

Lees meer over: geld lenen

Tweeten 0
Google+ 0
Esther Stoops

Over Esther Stoops

Esther houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603