Is de goedkoopste lening altijd de beste keus?

| Door: (1 reactie)

Is de goedkoopste lening altijd de beste keus?Geld Lenen

Wanneer je op zoek bent naar een lening, bekijk je welke vorm jou het meest aanspreekt. Past een persoonlijke lening bij jou of is een doorlopend krediet een betere keuze? Daarnaast zoek je waarschijnlijk naar de laagste maandlasten (rentebetaling en aflossing). Maar is een lening met de laagste maandlasten altijd de beste keuze? Wij geven je aan waar je op moet letten. 

Looptijd

Je wil natuurlijk zo kort mogelijk vastzitten aan een lening. Zoek daarom naar een lening die niet langer loopt dan nodig is. Bij een persoonlijke lening weet je de precieze looptijd. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente en hierdoor loop je het risico dat je langer aan een lening vastzit.

Service

Als klant reken je graag op een goede service van de bank. In de praktijk blijkt dat de service niet bij iedere bank als goed wordt ervaren. Bekijk daarom de mening van andere klanten. Staat een bank klaar voor de klant bij vragen? En hoe compleet is de informatie die de bank verstrekt? Je vindt deze informatie in het zoekresultaat ‘Lenen’, onder klantopinie.

Aflossen

Als je tijdens de looptijd van de lening meer geld beschikbaar hebt, wil je misschien meer aflossen op de lening. Op die manier ben je sneller van de lening af. Sommige persoonlijke leningen kan je echter niet boetevrij aflossen, waardoor je niet eerder van je lening af kan.

Aflossingspercentage

Bij een doorlopend krediet kan je kiezen voor verschillende aflossingspercentages, namelijk 1 tot 1,5% en 2%. Dit percentage bepaalt je maandlast.  Als het percentage laag ligt, is de maandlast lager, maar de looptijd van de lening langer. Uiteraard is de looptijd korter als het rentepercentage hoger is. Je hebt dan wel een hogere maandlast.

Leeftijd

Wanneer je een lening aangaat, moet je rekening houden met de eindleeftijd. De eindleeftijd is de leeftijd waarop de lening volledig afgelost moet zijn.

Sparen is beter dan lenen

Als je kan sparen voor een uitgave is dat altijd een betere optie dan geld lenen. Overweeg je toch om een lening af te sluiten? Maak dan een vergelijking op Independer.nl.

Lees meer over: geld lenen

Tweeten 0
Google+ 0
Esther Stoops

Over Esther Stoops

Esther houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
  1. ik zoek goedkoop lening

    shahbaz 18 november 2015 om 22:11
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.609
603