Kan ik een lening afsluiten als ik in het buitenland woon?

| Door: (24 reacties)

Kan ik een lening afsluiten als ik in het buitenland woon?Geld Lenen

Als je in het buitenland woont, is het geld lenen bij een Nederlandse kredietverstrekker lastig. De meeste kredietverstrekkers eisen dat je in Nederland woont. Bij maar één kredietverstrekker kun je onder bepaalde voorwaarden geld lenen:

 • Een lening bij ABN Amro kan alleen als je in Nederland woont of net over de grens in België of Duitsland. Daarnaast moet je de Nederlandse nationaliteit en een Nederlandse werkgever hebben.

Lees meer over: geld lenen

Tweeten 0
Google+ 0
Esther Stoops

Over Esther Stoops

Esther houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

24 Reacties op dit artikel
 1. Als Nederlander met een Nederlands pensioen woon ik ik Spanje met een buitenland-hypotheek van de ABN-AMRO. Het kan dus wel. Ondertussen in Spanje ook.

  Hans 9 november 2012 om 11:10
 2. Beste Hans,
  Bedankt voor je reactie. Dit artikel gaat echter niet over hypotheekleningen, maar over geld lenen in bredere zin. Bijvoorbeeld wanneer je extra bestedingsruimte nodig hebt of een auto wilt aanschaffen, zonder dat het kopen van een huis een rol speelt.
  Met vriendelijke groet,
  Esther Stoops

  Esther Stoops (Independer.nl) 13 november 2012 om 11:26
 3. Ik heb net geïnformeerd bij Directa.nl. Maar ik moet woonachtig zijn in Nederland. Graag informatie aanpassen.

  Fred 14 mei 2014 om 17:14
 4. Beste Fred,
  Hartelijk dank voor het doorgeven, wij zullen de informatie aanpassen.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Schravemade
  Independer

  Saskia Schravemade (Independer.nl) 15 mei 2014 om 17:06
 5. Ik woon af en toe bij mijn moeder in nederland en ook af en toe in thailand
  Waar kan ik geld lenen akls ik in het buitenland woon
  In nederland hoe ik juist geen geld te lenen

  edward 6 januari 2015 om 08:42
 6. Beste Edward,
  Wij kunnen zo niet zeggen of dit kan, en welke kredietverstrekkers dit doen. Misschien kunt u eens navraag doen bij uw eigen bank.

  Vriendelijke groet,
  Saskia Schravemade
  Independer

  Saskia Schravemade (Independer.nl) 7 januari 2015 om 16:27
 7. Goedemiddag, ik woon in Rusland en werk voor een Nederlandse overheidsinstelling als betaalde vrijwilliger. Het salaris wordt in euro’s op mijn ING-rekening gestort. Mijn vrouw en ik zijn goede spaarders waardoor we voor de aankoop van een huis een resterend bedrag van rond de 50000 euro willen lenen. Omdat ik officieel in Rusland woon ben ik op zoek naar informatie hieromtrend.

  Mvg, Wilco Bakker

  Wilco Bakker 18 maart 2015 om 15:53
 8. Beste heer Bakker,

  Wij kunnen u helaas hieromtrent geen informatie verstrekken. Verstandig is om contact op te nemen met een adviseur.

  Vriendelijke groet,
  Independer
  Chadia el Barkaoui

  Chadia el Barkaoui (Independer.nl) 19 maart 2015 om 12:41
  • Beste mevrouw el Barkaoui,

   bedankt voor uw reactie. Kunt u mij vertellen waarom u geen informatie hierover kunt verstrekken? U schrijft dat contact opnemen met een adviseur aan te raden is. Bedoelt u hiermee een hypotheekadviseur?

   Bij voorbaat dank voor uw reactie!

   Wilco Bakker

   Wilco Bakker 19 maart 2015 om 13:10
 9. Beste heer Bakker,

  U geeft aan dat u woonachtig bent in Rusland, het is ons daarom niet bekend welke hypotheekverstrekker/ kredietverstrekker dit accepteert.
  Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen. Ik wil u adviseren contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Op onderstaand forum kunt u reacties lezen van klanten die woonachtig zijn in het buitenland.

  https://forum.independer.nl/hypotheek-nederlandse-woning-als-je-in-het-buitenland-woont-t1997.html

  Vriendelijke groet,
  Chadia el Barkaoui

  Chadia el Barkaoui (Independer.nl) 19 maart 2015 om 14:34
 10. Beste Mevr/Mr.
  Ik woon en ben getrouwd in Colombia en ook uitgeschreven in Nederland.
  Ik werk wereldwijd en mijn salaris komt nog wel gewoon op mijn Nederlandse bankrekening.
  Ook heb ik nog gewoon een Nederlands paspoort.
  Omdat we nu graag een huis willen kopen in Colombia vraag ik me af of er ook een mogelijkheid bestaat of ik mijn hypotheek bij een Nederlandse hypotheek verstrekker af kan sluiten.
  In Colombia krijg ik ook nul op recest omdat mijn salaris in Nederland gestort wordt.
  Wie kan mij/ons helpen en heeft meer info over waar we evt terecht kunnen.
  Met vriendelijke dank
  Jaap

  Jaap van der spek 22 november 2015 om 08:53
  • beste Jaap wij hebben hetzelfde probleem maar dan in belgie, mijn man werk in Belgie en we wonen in Tenerife. We krijgen hier maar moeizaam een hypotheek en moeten wel 30% eigen geld inleggen. Die 30% eigen geld hebben we niet en ik heb een probleem want ik weet niet waar ik die moet lenen om een huis te kunnen kopen. Het gaat hier om zo”n 30.000 euro. We zijn BKR getoetst en dat is allemaal erg positief uitgevallen maar niemand wil ons die 30.000 lenen.
   Misschien iemand een tip? (behalv sparen dan natuurlijk)

   joqui klok 14 oktober 2016 om 17:58
 11. Beste Jaap,

  Als u in het buitenland woont, is een hypotheek aanvraag bij een Nederlandse hypotheekverstrekker lastig. De meeste hypotheekverstrekker eisen dat u in Nederland woont.

  Op onderstaand forum kunt u reacties en tips terug lezen van klanten die woonachtig zijn in het buitenland. https://forum.independer.nl/hypotheek-nederlandse-woning-als-je-in-het-buitenland-woont-t1997.html

  Vriendelijke groet,
  Chadia el Barkaoui
  Independer

  Chadia el Barkaoui (Independer.nl) 24 november 2015 om 10:06
 12. Beste Claudia ik heb de Nederlandse nationaliteit maar woon nu in Suriname, mijn pensioen uitkering komt hierbij de surinamse bank op mijn rekening binnen in euro maar heb wel dringend wat geld nodig in Suriname is het voor mij moeilijk om een credit aan te vragen maar bij welke instantie kan ik dan wel een credit aanvragen ik heb geen Woonadres meer in bij kan ik dan een bedrag lenen van 1500 euro

  Frans Vermeulen 5 november 2016 om 15:49
 13. Beste Frans,

  Wanneer u in het buitenland woont wordt geld lenen bij een Nederlandse kredietverstrekker lastig. De meeste kredietverstrekkers eisen dat u in Nederland woont.

  Vriendelijke groet,
  Chadia el Barkaoui
  Independer

  Chadia el Barkaoui (Independer.nl) 8 november 2016 om 14:27
  • Beste Chadia el Barkaoui bij zou ik dan terecht kunnen om snel een credit aanvragen in te dienen zonder daar kosten vooraf te moeten betalen kunt u mij snel laten weten graag

   Frans Vermeulen 9 november 2016 om 14:57
 14. Bij wie kan ik terecht om dan een lening aan te vragen vanuit Suriname beste Claudia el Barkaoui want ik kan dringend wat financiële hulp gebruiken

  Frans Vermeulen 14 november 2016 om 19:40
 15. Beste Frans,
  Helaas is het erg lastig om vanuit het buitenland een lening in Nederland aan te vragen. Soms is het mogelijk voor een Nederlander die in België of Duitsland woont en in Nederland werkt. Daarbuiten is het vrijwel niet mogelijk. U kunt eventueel contact opnemen met krediet.nl op 0318-888888 voor verdere informatie.

  Sophia de Graaff (Independer.nl) 14 november 2016 om 20:09
 16. Ik ben als militair tijdelijk uitgezonden naar het buitenland (in mijn geval de VS). Ik heb mijn woning in NLD gewoon aangehouden, maar sta niet fysiek ingeschreven op dat adres. Ik kom over een jaar weer terug naar NLD. Zijn er krediet verstrekkers die in dat geval wel bereid zijn om een krediet te verstrekken (bijv voor de aanschaf van een voertuig).

  Jack 24 maart 2017 om 02:42
 17. Goedemorgen Jack,
  Dat is een hele goede vraag! Vanuit Independer kan ik u hier helaas geen advies over geven. U kunt het beste even contact opnemen met uw bank hierover. Zij kunnen u hier meer over vertellen. Succes!

  Christie Kerkhof (Independer.nl) 24 maart 2017 om 08:25
 18. Ik woon op curacao ik heb een afgekeurd uitkering hier kan ik nergens geld hier lenen omdat mij salaris is in nederland bij abn amro loopt wie kan mij zeggen hoe moet ik doen dat ik een geld kun lenen in nederland

  leito 25 mei 2017 om 03:59
 19. Beste heer en/ of mevrouw Leito,

  Bij het aangaan van een lening moet u woonachtig zijn in Nederland, u kunt nog eventueel informeren bij uw eigen bank.

  Chadia el Barkaoui (Independer.nl) 29 mei 2017 om 10:30
 20. Wij wonen op Sint Maarten en hebben een lopende hpotheek in Nederland. We willen graag een tweede woning in Paramaribo kopen. Financiering is daar een kostbare zaak (rente tarieven van 12 a 13%. Het financieringsbedrag is relatief laag ongeveer 20.000 euro. Zijn er mogelijkheden als Nederlander die in het buitenland woont om met een Nederlandse hypotheek de financiering te doen?

  Mvg,
  Robin Austen

  Robin Austen 1 augustus 2017 om 18:48
 21. Beste Robin,

  Een aantal Nederlandse geldverstrekkers biedt hypotheekproducten aan voor kopers van een huis in het buitenland. Dit zijn hypotheken die op Nederlandse voorwaarden worden verstrekt. Momenteel verstrekken deze Nederlandse banken hypotheken voor de volgende landen : Frankrijk, België, Duitsland, Spanje en Luxemburg. De verwachting is dat dit in de toekomst zal uitbreiden, maar daarbij kan ik helaas niet aangeven of Suriname een mogelijkheid wordt.

  jkollman (Independer.nl) 3 augustus 2017 om 18:09
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603