Kan ik een lening afsluiten als ik in het buitenland woon?

| Door: (2 reacties)

Kan ik een lening afsluiten als ik in het buitenland woon?Geld Lenen

Als je in het buitenland woont, is het geld lenen bij een Nederlandse kredietverstrekker lastig. De meeste kredietverstrekkers eisen dat je in Nederland woont. Bij maar twee kredietverstrekkers kun je onder bepaalde voorwaarden geld lenen:

 • Bij Directa.nl moet je voor het afsluiten van een lening de Nederlandse nationaliteit hebben. Daarnaast moet je een Nederlandse bankrekening en een Nederlandse werkgever hebben.
 • Een lening bij ABN Amro kan alleen als je in Nederland woont of net over de grens in België of Duitsland. Daarnaast moet je de Nederlandse nationaliteit en een Nederlandse werkgever hebben.

Lees meer over: geld lenen

Tweeten 2
Google+ 0
Klik hier om ons te volgen op Google+
Esther Stoops

Over Esther Stoops

Esther Stoops heeft als Medewerker Bancair veel contact met klanten die op zoek zijn naar een goede spaarrekening of een gunstige lening. Ze houdt zich bezig met de producten hypotheken, sparen en lenen. Lees verder

2 Reacties op dit artikel
 1. Als Nederlander met een Nederlands pensioen woon ik ik Spanje met een buitenland-hypotheek van de ABN-AMRO. Het kan dus wel. Ondertussen in Spanje ook.

  Hans 9 november 2012 om 11:10
 2. Beste Hans,
  Bedankt voor je reactie. Dit artikel gaat echter niet over hypotheekleningen, maar over geld lenen in bredere zin. Bijvoorbeeld wanneer je extra bestedingsruimte nodig hebt of een auto wilt aanschaffen, zonder dat het kopen van een huis een rol speelt.
  Met vriendelijke groet,
  Esther Stoops

  Esther Stoops (Independer.nl) 13 november 2012 om 11:26
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.

RSS Feed

Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

17.710
7.440
828