Als je in het buitenland woont, is het geld lenen bij een Nederlandse kredietverstrekker lastig. De meeste kredietverstrekkers eisen dat je in Nederland woont. Bij maar één kredietverstrekker kun je onder bepaalde voorwaarden geld lenen:

  • Een lening bij ABN Amro kan alleen als je in Nederland woont of net over de grens in België of Duitsland. Daarnaast moet je de Nederlandse nationaliteit en een Nederlandse werkgever hebben.
Praat mee29 Reacties op “Kan ik een lening afsluiten als ik in het buitenland woon?”
  1. Danny Erauw schreef op 

    Hallo, ik woon in belgie en wil in nederland een caravan kopen op een camping. Kan ik in nederland geld lenen omdat er in nederland een hypotheek lening bestaat voor caravans en in belgie niet.

    1. Soumia (Independer.nl) schreef op 

      Hi Danny! Goede vraag! Je kunt in Nederland alleen een lening afsluiten als je Nederlands ingezetene bent. Ik begrijp uit bovenstaande dat dit niet in jouw geval zo is. Ik raad je aan om in België advies in te winnen hoe je dit het beste kunt oplossen. Succes!

  2. Henk Krans schreef op 

    en wat voor oplossing is er voor mensen die in Duitsland wonen en een lening willen ?
    woon al 12 jaar in Duitsland, rekening bij ABN en hypotkeek bij ING

  3. Chadia el Barkaoui (Independer.nl) schreef op 

    Beste Mariel,

    Wanneer je in het buitenland woont, is het geld lenen bij een Nederlandse kredietverstrekker lastig, een voorwaarden is vaak dat je woonachtig moet zijn in Nederland.

  4. Mariel schreef op 

    Samen met mijn Kroatische man hebben wij een eigen woning. Beide wonen met onze kinderen in Nederland. Mijn man heeft een vast contract met een goed salaris. Ook ik werk en samen hebben wij een bruto inkomen van € 4.000. Verder hebben wij geen andere schulden. Nu wilden wij een lening van € 8.500 en dus aangevraagd bij de geldstrekker van ons hypotheek, maar omdat mijn man geen NL-paspoort heeft is de aanvraag geweigerd. Vreemd, wel een hypotheek (staat niet onder water).

  5. jkollman (Independer.nl) schreef op 

    Beste Robin,

    Een aantal Nederlandse geldverstrekkers biedt hypotheekproducten aan voor kopers van een huis in het buitenland. Dit zijn hypotheken die op Nederlandse voorwaarden worden verstrekt. Momenteel verstrekken deze Nederlandse banken hypotheken voor de volgende landen : Frankrijk, België, Duitsland, Spanje en Luxemburg. De verwachting is dat dit in de toekomst zal uitbreiden, maar daarbij kan ik helaas niet aangeven of Suriname een mogelijkheid wordt.

  6. Robin Austen schreef op 

    Wij wonen op Sint Maarten en hebben een lopende hpotheek in Nederland. We willen graag een tweede woning in Paramaribo kopen. Financiering is daar een kostbare zaak (rente tarieven van 12 a 13%. Het financieringsbedrag is relatief laag ongeveer 20.000 euro. Zijn er mogelijkheden als Nederlander die in het buitenland woont om met een Nederlandse hypotheek de financiering te doen?

    Mvg,
    Robin Austen

  7. Chadia el Barkaoui (Independer.nl) schreef op 

    Beste heer en/ of mevrouw Leito,

    Bij het aangaan van een lening moet u woonachtig zijn in Nederland, u kunt nog eventueel informeren bij uw eigen bank.

  8. leito schreef op 

    Ik woon op curacao ik heb een afgekeurd uitkering hier kan ik nergens geld hier lenen omdat mij salaris is in nederland bij abn amro loopt wie kan mij zeggen hoe moet ik doen dat ik een geld kun lenen in nederland

  9. Goedemorgen Jack,
    Dat is een hele goede vraag! Vanuit Independer kan ik u hier helaas geen advies over geven. U kunt het beste even contact opnemen met uw bank hierover. Zij kunnen u hier meer over vertellen. Succes!

  10. Jack schreef op 

    Ik ben als militair tijdelijk uitgezonden naar het buitenland (in mijn geval de VS). Ik heb mijn woning in NLD gewoon aangehouden, maar sta niet fysiek ingeschreven op dat adres. Ik kom over een jaar weer terug naar NLD. Zijn er krediet verstrekkers die in dat geval wel bereid zijn om een krediet te verstrekken (bijv voor de aanschaf van een voertuig).

  11. Beste Frans,
    Helaas is het erg lastig om vanuit het buitenland een lening in Nederland aan te vragen. Soms is het mogelijk voor een Nederlander die in België of Duitsland woont en in Nederland werkt. Daarbuiten is het vrijwel niet mogelijk. U kunt eventueel contact opnemen met krediet.nl op 0318-888888 voor verdere informatie.

  12. Frans Vermeulen schreef op 

    Bij wie kan ik terecht om dan een lening aan te vragen vanuit Suriname beste Claudia el Barkaoui want ik kan dringend wat financiële hulp gebruiken

  13. Chadia el Barkaoui (Independer.nl) schreef op 

    Beste Frans,

    Wanneer u in het buitenland woont wordt geld lenen bij een Nederlandse kredietverstrekker lastig. De meeste kredietverstrekkers eisen dat u in Nederland woont.

    Vriendelijke groet,
    Chadia el Barkaoui
    Independer

    1. Frans Vermeulen schreef op 

      Beste Chadia el Barkaoui bij zou ik dan terecht kunnen om snel een credit aanvragen in te dienen zonder daar kosten vooraf te moeten betalen kunt u mij snel laten weten graag

  14. Frans Vermeulen schreef op 

    Beste Claudia ik heb de Nederlandse nationaliteit maar woon nu in Suriname, mijn pensioen uitkering komt hierbij de surinamse bank op mijn rekening binnen in euro maar heb wel dringend wat geld nodig in Suriname is het voor mij moeilijk om een credit aan te vragen maar bij welke instantie kan ik dan wel een credit aanvragen ik heb geen Woonadres meer in bij kan ik dan een bedrag lenen van 1500 euro

  15. Chadia el Barkaoui (Independer.nl) schreef op 

    Beste Jaap,

    Als u in het buitenland woont, is een hypotheek aanvraag bij een Nederlandse hypotheekverstrekker lastig. De meeste hypotheekverstrekker eisen dat u in Nederland woont.

    Op onderstaand forum kunt u reacties en tips terug lezen van klanten die woonachtig zijn in het buitenland. forum.independer.nl/hypotheek-nederlandse-woning-als-je-in-het-buitenland-woont-t1997.html

    Vriendelijke groet,
    Chadia el Barkaoui
    Independer

  16. Jaap van der spek schreef op 

    Beste Mevr/Mr.
    Ik woon en ben getrouwd in Colombia en ook uitgeschreven in Nederland.
    Ik werk wereldwijd en mijn salaris komt nog wel gewoon op mijn Nederlandse bankrekening.
    Ook heb ik nog gewoon een Nederlands paspoort.
    Omdat we nu graag een huis willen kopen in Colombia vraag ik me af of er ook een mogelijkheid bestaat of ik mijn hypotheek bij een Nederlandse hypotheek verstrekker af kan sluiten.
    In Colombia krijg ik ook nul op recest omdat mijn salaris in Nederland gestort wordt.
    Wie kan mij/ons helpen en heeft meer info over waar we evt terecht kunnen.
    Met vriendelijke dank
    Jaap

    1. joqui klok schreef op 

      beste Jaap wij hebben hetzelfde probleem maar dan in belgie, mijn man werk in Belgie en we wonen in Tenerife. We krijgen hier maar moeizaam een hypotheek en moeten wel 30% eigen geld inleggen. Die 30% eigen geld hebben we niet en ik heb een probleem want ik weet niet waar ik die moet lenen om een huis te kunnen kopen. Het gaat hier om zo”n 30.000 euro. We zijn BKR getoetst en dat is allemaal erg positief uitgevallen maar niemand wil ons die 30.000 lenen.
      Misschien iemand een tip? (behalv sparen dan natuurlijk)

  17. Chadia el Barkaoui (Independer.nl) schreef op 

    Beste heer Bakker,

    U geeft aan dat u woonachtig bent in Rusland, het is ons daarom niet bekend welke hypotheekverstrekker/ kredietverstrekker dit accepteert.
    Wij kunnen u hier helaas niet mee helpen. Ik wil u adviseren contact op te nemen met een hypotheekadviseur. Op onderstaand forum kunt u reacties lezen van klanten die woonachtig zijn in het buitenland.

    forum.independer.nl/hypotheek-nederlandse-woning-als-je-in-het-buitenland-woont-t1997.html

    Vriendelijke groet,
    Chadia el Barkaoui

  18. Chadia el Barkaoui (Independer.nl) schreef op 

    Beste heer Bakker,

    Wij kunnen u helaas hieromtrent geen informatie verstrekken. Verstandig is om contact op te nemen met een adviseur.

    Vriendelijke groet,
    Independer
    Chadia el Barkaoui

    1. Wilco Bakker schreef op 

      Beste mevrouw el Barkaoui,

      bedankt voor uw reactie. Kunt u mij vertellen waarom u geen informatie hierover kunt verstrekken? U schrijft dat contact opnemen met een adviseur aan te raden is. Bedoelt u hiermee een hypotheekadviseur?

      Bij voorbaat dank voor uw reactie!

      Wilco Bakker

  19. Wilco Bakker schreef op 

    Goedemiddag, ik woon in Rusland en werk voor een Nederlandse overheidsinstelling als betaalde vrijwilliger. Het salaris wordt in euro’s op mijn ING-rekening gestort. Mijn vrouw en ik zijn goede spaarders waardoor we voor de aankoop van een huis een resterend bedrag van rond de 50000 euro willen lenen. Omdat ik officieel in Rusland woon ben ik op zoek naar informatie hieromtrend.

    Mvg, Wilco Bakker

  20. Beste Edward,
    Wij kunnen zo niet zeggen of dit kan, en welke kredietverstrekkers dit doen. Misschien kunt u eens navraag doen bij uw eigen bank.

    Vriendelijke groet,
    Saskia Schravemade
    Independer

  21. edward schreef op 

    Ik woon af en toe bij mijn moeder in nederland en ook af en toe in thailand
    Waar kan ik geld lenen akls ik in het buitenland woon
    In nederland hoe ik juist geen geld te lenen

  22. Beste Fred,
    Hartelijk dank voor het doorgeven, wij zullen de informatie aanpassen.

    Vriendelijke groet,
    Saskia Schravemade
    Independer

  23. Fred schreef op 

    Ik heb net geïnformeerd bij Directa.nl. Maar ik moet woonachtig zijn in Nederland. Graag informatie aanpassen.

  24. Beste Hans,
    Bedankt voor je reactie. Dit artikel gaat echter niet over hypotheekleningen, maar over geld lenen in bredere zin. Bijvoorbeeld wanneer je extra bestedingsruimte nodig hebt of een auto wilt aanschaffen, zonder dat het kopen van een huis een rol speelt.
    Met vriendelijke groet,
    Esther Stoops

  25. Hans schreef op 

    Als Nederlander met een Nederlands pensioen woon ik ik Spanje met een buitenland-hypotheek van de ABN-AMRO. Het kan dus wel. Ondertussen in Spanje ook.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Ik hoop dat mijn aanvraag goedgekeurd word.
10