Lenen voor een auto: welke lening kies je?

| Door: (nog geen reacties)

Geld Lenen

Regelmatig krijgen we de vraag welk soort lening je het best kunt kiezen als je een auto wil kopen. Als je met een lening een auto wil aanschaffen, kun je kiezen uit een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Elke vorm kent voor- en nadelen.

Doorlopend krediet voor aankoop van een auto

Bij een doorlopend krediet kun je altijd extra aflossen en afgeloste bedragen kun je weer opnemen. Daardoor loop je het risico dat je niet of nauwelijks aflost op je lenig. Bij het aangaan van een doorlopend krediet betaal je meestal een lagere rente dan bij een persoonlijke lening. Een nadeel is wel de variabele rente, die kan dalen, maar óók stijgen. En bij een rentestijging ben je langer aan het aflossen.

Persoonlijke lening voor een auto

Met een persoonlijke lening weet je waar je aan toe bent, want de rente en de looptijd staan vast. Je hebt dus zekerheid over wanneer de lening is afgelost. Het nadeel is dat je minder flexibel bent. Afgeloste bedragen kun je niet meer opnemen en extra aflossen is vaak niet boetevrij mogelijk. Vergeleken met een doorlopend krediet betaal je vaak bij het aangaan van de lening een hogere rente.

Beste lening voor een auto

Omdat een auto na een bepaalde periode weer vervangen moet worden, kiezen veel mensen voor een persoonlijke lening. Dan heb je de zekerheid dat de lening na de afgesproken periode is afgelost. Dat is vooral belangrijk als de auto total loss raakt en je bent WA-verzekerd. Je bent je auto kwijt, maar de lening loopt nog (als je nog aan het aflossen bent). Wel zo fijn als je weet wanneer je dan van de lening af bent.

Lees meer over: geld lenen

Tweeten 0
Google+ 0
Chris Oosterling

Over Chris Oosterling

Chris heeft ruim 8 jaar voor de afdeling hypotheken, sparen en lenen gewerkt. Sinds kort is Chris overgestapt naar de afdeling autoverzekeringen van Independer.nl. Hier werkt hij o.a. aan de commerciële samenwerking met banken en verzekeraars en de juistheid van de gegevens die op de website staan. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603