Lening oversluiten met betalingsachterstand niet mogelijk
Deel met een vriend:

Lening oversluiten met betalingsachterstand niet mogelijk

Wil je een nieuwe lening afsluiten? Dan controleert de kredietverstrekker jouw gegevens bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Als hieruit blijkt dat je betalingsachterstanden hebt, dan kun je geen nieuwe lening krijgen. Maar daarbij kun je ook je bestaande lening niet oversluiten naar een nieuwe en goedkopere lening.

Een negatieve BKR registratie: zo kom je eraan

Stel: je hebt een bestelling geplaatst bij een online warenhuis, maar je komt je betalingsverplichting niet na. Dan herinnert het warenhuis je eerst een paar keer. Betaal je nog steeds niet? Dan meldt het warenhuis je betalingsachterstand bij het BKR. Je krijgt dan een negatieve BKR registratie. Deze codering kan iedere kredietverstrekker zien. In de meeste gevallen betekent het dat je geen nieuwe lening kunt aanvragen en dat je je oude lening niet kunt omzetten.

Niet alleen betalingsachterstanden bij online shops (bij BKR verzendhuiskrediet genoemd) worden bijgehouden. Ook als je een betalingsachterstand hebt bij je creditcardmaatschappij of hypotheekverstrekker, kun je een negatieve BKR registratie krijgen.

Negatieve BKR registratie herstellen

Heb je een negatieve BKR registratie? Spreek dan zo snel mogelijk een betalingsregeling af met de instantie waar je je schuld hebt. Op die manier zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk je registratie kunt herstellen. Alleen de instantie die je betalingsachterstand bij het BKR heeft gemeld, kan dit doen. Je krijgt dan een herstelmelding en hiermee is de kans op een nieuwe lening weer wat groter.

Helaas blijft een BKR registratie vijf jaar staan. Iedere kredietverstrekker kan dus zien dat je in het verleden een registratie hebt gehad.

Niet eens met BKR registratie

Ben je het niet eens met je BKR registratie? Dan kun je schriftelijk bezwaar maken. Stuur je bezwaar altijd eerst naar de kredietverstrekker (in dit geval het online warenhuis). Als je er met hen niet uit komt, kun je je klacht richten aan de Geschillencommissie BKR. Lees meer over dit traject op de website van het BKR.

Lees meer over: geld lenen

Geschreven door: Maarten Docter,

Reacties

2 Antwoorden op “Lening oversluiten met betalingsachterstand niet mogelijk”

 1. Hennie schreef op 

  Ben gehuwd op huwelijkse voorwaarden. Mijn vrouw heeft een vast inkomen en een eigen huis, met relatief lage woonlasten. Ik heb een vaste baan en verdien 3x modaal, maar heb nog twee jaar een oude BKR registratie.
  Mijn partner wil een lening afsluiten voor een auto. Wordt er nu ook gekeken naar mijn BKR achtergrond?

 2. Chadia el Barkaoui (Independer.nl) schreef op 

  Beste Hennie,

  Wanneer u onder huwelijkse voorwaarden bent getrouwd dan bent samen aansprakelijk voor alle schulden die na het tekenen van de huwelijkse voorwaarden zijn ontstaan.
  U moet daarom ook beiden de krediet overeenkomst ondertekenen en u bent dan ook beiden verantwoordelijk voor de lening. U gegevens worden dan ook automatisch ook getoetst door de bank.

  Verder geeft u aan dat u nog twee jaar een oude BKR registratie hebt staan, ik ga er dan even vanuit dat het om een H (herstel) codering gaat. U partner kan het daarom altijd nog proberen, en dan is het aan de bank hoe ze de aanvraag gaan beoordelen. Want een kredietaanvraag is namelijk afhankelijk van een combinatie van verschillende factoren, en dan is het aan de bank hoe ze de aanvraag gaan beoordelen.

  Bijj ons op de site kunt u direct kijken wat een lening kost? U kunt snel en gemakkelijk zien door enkele gegevens over uw situatie in te vullen. U krijgt dan uiteindelijk een overzicht te zien van de goedkoopste aanbieders en u kunt dan in bijna alle gevallen ook meteen één of meerdere vrijblijvende offertes aanvragen.

  https://www.independer.nl/lenen/intro.aspx

  Vriendelijke groet,
  Chadia el Barkaoui
  Independer

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Lening? Vergelijk en vraag aan

Geld kan ik je niet geven. Wel al mijn kennis over leningen

vergelijk leningen

"Omdat jullie dienst als geen ander niet alleen heel makkelijk is maar ook heel snel, heel veel vergelijkingen mogelijk maakt. Afsluiten is daarna een fluitje van een cent. Zo hoort het: pluim! "

Dhr. E.C. Jager uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-11,

"Zeer tevreden over independer"

Anoniem uit DRONTEN
2017-09-13, autoverzekering

"Eenvoudig vergelijekn van verzekeringen, makkelijk en snel af te sluiten."

Anoniem uit ZEEWOLDE
2017-09-09,

"Zeer goed en overzichtelijk en ze geven ook de verzekering weer die niet bij hun aangesloten zit. Heel goed en onafhankelijk"

Dhr. M.B.D. Takacs uit NIEUWKOOP
2017-09-13,

"Snel en goed"

Dhr. E. Pilarz uit ROTTERDAM
2017-08-31, autoverzekering

"duidelijk en overzichtelijk"

Anoniem uit OUWSTERHAULE
2017-09-15, woonverzekering

"Altijd goed geholpen "

Anoniem uit UTRECHT
2017-08-30, autoverzekering

"."

Anoniem uit ZANDVOORT
2017-08-24, zorgverzekering

"Overzichtelijk en duidelijk"

Anoniem uit HOOGE ZWALUWE
2017-08-29, zorgverzekering

"Omdat het makkelijk en betrouwbaar isWebpagina is 100% Oke "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-08-29, autoverzekering

"Vriendelijk, vakkundig en meedenkend!"

Dhr. P. .I. Oei uit VORTUM-MULLEM
2017-08-23, reisverzekering

"Alles is goed"

Anoniem uit ALPHEN AAN DEN RIJN
2017-08-23, autoverzekering

"Goede uitleg "

Mevr. C.M. Botter uit NOORDSCHESCHUT
2017-09-06,

"Goede Service. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-09-05, autoverzekering

"heel duidelijk en gemakkelijk."

Dhr. T.J.W. Schoemaker uit OOSTERHOUT NB
2017-08-23, woonverzekering