‘Let op! Geld lenen kost geld’

| Door: (nog geen reacties)

Geld Lenen

De waarschuwing ‘Let op! Geld lenen, kost geld’ heeft geen invloed op de houding en keuze van consumenten die een lening gaan afsluiten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in samenwerking met het ministerie van financiën.

Verplicht vanuit overheid

We kennen de spreuk allemaal uit reclames op tv of op websites. Ook bij Independer laten we de tekst zien op pagina’s die gaan over geld lenen. Dit moeten we vanuit de overheid verplicht doen. De bedoeling van deze tekst is dat consumenten zich meer bewust zijn van de mogelijke gevolgen van geld lenen en ervoor te zorgen dat ze er beter over nadenken.

Waarschuwing niet voor niets

De waarschuwing is er gelukkig niet helemaal voor niets. Dit blijkt ook uit een onderzoek van kredietverstrekker Freo. Volgens deskundigen helpt de kreet wel om ervoor te zorgen dat er minder positief tegen lenen wordt aangekeken. In het onderzoek doen ze de aanname dat mensen niet praten over geld lenen omdat dit wordt gezien als ‘not done’.

Extra maatregelen

De minister van Financiën gaat naar aanleiding van de onderzoeken bepalen of hij naast meer bewustwording ook andere doelen wil bereiken met de waarschuwing. Als dit het geval is, kan hij beoordelen of extra maatregelen nodig zijn.

Lees meer over: geld lenen

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603