Bij het afsluiten van een lening speelt je leeftijd een rol. Hoe ouder je bent, hoe lastiger het wordt om een lening af te sluiten. Omdat het juist fijn is om op hogere leeftijd wat meer bestedingsruimte te hebben, is het Pluskrediet in het leven geroepen. Maar wat houdt het Pluskrediet nu precies in?

Voor wie is een Pluskrediet bedoeld?

Een Pluskrediet is bedoeld voor mensen tussen 60 en 65 jaar en is vergelijkbaar met een doorlopend krediet. Net als bij een doorlopend krediet wordt bij een Pluskrediet een kredietlimiet afgesloten. Dit kredietlimiet wordt gebaseerd op je inkomsten en uitgaven. Tot je 65e jaar kun je geld opnemen tot dit limiet.

Variabele rente

Het Pluskrediet heeft een variabele rente en is dus afhankelijk van de marktrente. Iedere maand betaal je een vast bedrag aan de geldverstrekker. Dit bedrag bestaat uit aflossing en rentebetaling. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag. Wanneer de rente hoger wordt, los je minder af. Je kunt bij een Pluskrediet ook altijd extra aflossen, zonder dat je hier een boete voor betaalt.

Aflossen: hoe werkt dat?

Vanaf je 66e kan je geen geld meer opnemen en ga je je krediet aflossen. Ook hier geldt dat het bedrag wat je maandelijks betaalt  bestaat uit rentebetaling en aflossing. Het is de bedoeling dat het Pluskrediet op 74e jarige leeftijd compleet is afgelost. Is een Pluskrediet iets voor jou? Independer.nl neemt ook Pluskredieten mee in het zoekresultaat, dus doe snel de vergelijking.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Ik hoop dat mijn aanvraag goedgekeurd word.
10