Schuld? Dit zijn je mogelijkheden

| Door: (nog geen reacties)

Schuld? Dit zijn je mogelijkhedenGeld Lenen

Uit recent bericht van de ING blijkt dat steeds minder mensen geld tekort komen. Helaas zijn er nog wel steeds veel mensen met schulden. Heb je schulden? Dan heb je een aantal mogelijkheden.

 1. Sluit je lening over
  Heb je een dure lening? Sluit deze dan over naar een goedkopere lening waarbij je zeker weten aflost. Sommige leningen zijn namelijk duurder dan andere. Denk bijvoorbeeld aan een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.  Bij een doorlopend krediet betaal je een variabele rente en kun je de afgeloste bedragen weer (her)opnemen. Bij een persoonlijke lening betaal je een vaste en vaak lagere rente. Vergelijk altijd de verschillende soorten leningen met elkaar om de goedkoopste te vinden.
 2. Zoek professionele hulp
  Vraag bij de gemeente om budgetadvies of budgetbeheer. De gemeente of schuldhulpverlener adviseert je dan over je inkomsten en uitgaven. In sommige gevallen kan de gemeente of schuldhulpverlener je inkomsten en uitgaven ook beheren. Op die manier zorg je ervoor dat er geen nieuwe betalingsachterstanden ontstaan.
 3. Vraag een minnelijk schuldregeling aan bij de gemeente
  De gemeente, kredietbank of stadsbank maakt samen met jou afspraken met de schuldeisers over het aflossen van je schulden. In sommige gevallen betaalt de gemeente je schuld af. Er is dan sprake van een saneringskrediet.  Je hebt dan nog maar één schuld over: bij de gemeente. Kom je er samen met de gemeente niet uit met de schuldeisers? Vraag dan schuldsanering via de rechter aan. Dat is wettelijk geregeld met de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen (WSNP).
 4. Toekomstige mogelijkheid: neem een adempauze.
  Per 1 januari 2017 moet het mogelijk worden om een adempauze te nemen. Je kunt dan via de rechter afdwingen dat de schuldeisers voor minimaal zes maanden geen schuld opeisen. Daarna moet je natuurlijk gewoon weer afbetalen.

Lees meer over: geld lenen

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603