Deze week was er flink wat aandacht voor de Independer.nl Awards Beste hypotheekkantoor 2012, die we op 6 september 2012 in 24 regio’s hebben uitgereikt. Met dit artikel willen we ingaan op de belangrijkste vragen.

Doen er wel genoeg kantoren mee aan de awardverkiezing?

Ieder hypotheekkantoor in Nederland kan door consumenten worden beoordeeld op Independer.nl. Wij hebben bijna 8.000 kantoren in onze database staan. En kantoren die er niet in staan, kunnen zichzelf aanmelden of door klanten worden aangemeld. Daardoor komen er dagelijks gemiddeld 3-4 kantoren bij. Kantoren kunnen gratis hun belangrijkste kantoorgegevens invullen op Independer.nl. Van alle kantoren in Nederland hebben op dit moment bijna 2.800 kantoren hun profielpagina ingevuld op Independer.nl. Grote hypotheekketens zoals De Hypotheker en De Hypotheekshop zijn enthousiast over ons model en verzamelen vrijwel allemaal reviews en Kwaliteitschecks.

Ieder kantoor in Nederland, aangemeld bij Independer.nl of niet, kan meedoen met de awardverkiezing. Op basis van reviews en Kwaliteitschecks krijgen kantoren een totaalscore, ruim 1.000 kantoren hebben deze score. De volgorde waarin kantoren op Independer.nl worden getoond is afhankelijk van de totaalscore en de prijs van het hypotheekadvies. Deze prijskwaliteitverhouding bepaalt ook welk kantoor in aanmerking komt voor een award wint en welke niet.

De consument mag er dus vanuit gaan dat een kantoor dat hoog op de ranglijst staat goed hypotheekadvies geeft voor een redelijke prijs. Kantoren zonder beoordelingen hebben geen totaalscore en staan lager op de ranglijst. Van die kantoren is dus niet bekend hoe goed zij adviseren.

Waarom moeten kantoren een verklaring ondertekenen?

Onze vergelijking van hypotheekadviseurs is gebaseerd op reviews en Kwaliteitschecks. Dit systeem staat of valt met eerlijk ingevulde beoordelingen. Daarom checken wij iedere beoordeling die bij ons binnenkomt. Voor beoordelingen geldt een Zero Tolerancebeleid, dat wil zeggen dat we hard optreden tegen adviseurs die beoordelingen laten invullen door mensen die geen onpartijdig oordeel kunnen geven. Zo plaatsen wij bijvoorbeeld geen beoordelingen van familieleden en medewerkers van de adviseur. Natuurlijk worden er hypotheken voor familieleden, medewerkers, vrienden en bekenden afgesloten, maar voor hen is het lastig om een onpartijdig oordeel te geven. En daarom sluiten we beoordelingen van deze groep klanten, uit.

Voordat we een award uitreiken willen we er zeker van zijn dat kantoren die ervoor in aanmerking komen, de award eerlijk hebben verdiend. Daarom vragen we deze kantoren om een verklaring te ondertekenen. Door deze ondertekening verklaren kantoren dat zij geen partijdige beoordelingen hebben ontvangen. Als wij ontdekken dat een awardwinnaar wel partijdige beoordelingen heeft ontvangen, kunnen wij een boete van 10.000 euro in rekening brengen. Ook dit staat vermeld in de te ondertekenen verklaring.

Ruim 250 kantoren kregen van ons zo’n verklaring voorgelegd. Een ruime meerderheid heeft deze ondertekend. Wij vinden dat we alleen een kantoor dat zo’n verklaring heeft ondertekend een award kunnen toekennen. Dat is wel zo eerlijk naar de consument toe en naar alle andere hypotheekadviseurs.

Waarom is de Kwaliteitscheck niet aangepast aan nieuwe wetgeving?

De Kwaliteitscheck van Independer.nl is gebaseerd op een vragenlijst die de AFM in 2009 heeft opgesteld. De regelgeving rondom hypotheekadvies is flink veranderd in deze afgelopen tijd. En per 1 januari gaat er nog meer veranderen. Tot nu toe heeft de AFM de eigen vragenlijst niet gewijzigd. Omdat onze vragenlijst vrijwel gelijk is aan die van de AFM hebben wij de onze ook niet kunnen aanpassen. Eerder dit jaar hebben wij de AFM gevraagd om de vragenlijst te actualiseren. De AFM heeft ons twee weken geleden laten weten dat zij hier nu serieus mee bezig zijn. Independer.nl zal de nieuwe vragenlijst volledig overnemen, zodra de AFM die van hun heeft geactualiseerd.

Huis kopen?

Checken hoeveel hypotheek jij maximaal kan krijgen? Gebruik onze handige tool

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Good overview and explanations, but progress saving isn't always working
8