Concurrentieslag hypotheekaanbieders gunstig voor klant

| Door: (nog geen reacties)

Concurrentieslag hypotheekaanbieders gunstig voor klantHypotheek

Als u op zoek bent naar een hypotheek kan het lastig zijn om te bepalen of u het scherpste product in de markt kunt krijgen. U doet er dan ook goed aan om een onafhankelijke vergelijkingssite als Independer.nl te raadplegen, zodat u simpel het complete aanbod van alle aanbieders overziet, inclusief de eigen merk hypotheken van gedegen adviesorganisaties.

Bij het vergelijken van de diverse hypotheekaanbieders dient u er wel rekening mee te houden dat lage rente niet altijd hand in hand gaat met gunstige voorwaarden. Denk hierbij onder andere aan:

  • Offerte geldigheid: bij goedkope hypotheken is de offerte vaak twee maanden geldig en dat is bij aankoop van een woning vaak te kort.
  • Verhuisregeling: de optie om de hypotheek onder dezelfde voorwaarden mee te verhuizen naar een nieuwe woning. Heeft u nu een lage rente voor langere tijd vastgezet? Als u binnen die termijn verhuist kan het gunstig zijn, zeker als de rente is gestegen, de rentevaste periode onder de nu geldende voorwaarden mee te nemen naar de nieuwe woning.
  • Verlenging renteperiode: Een aantal geldverstrekkers kent verschillende tarieven voor bestaande en nieuwe klanten. De lage rente die u als nieuwe klant kreeg, is vaak niet hetzelfde tarief dat u krijgt aangeboden bij het verlengen van de rentevaste periode.

Vergelijk alle geldverstrekkers met elkaar en vind de best passende hypotheek. Of maak een afspraak met een door Independer geselecteerde hypotheekadviseur.

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Chris Oosterling

Over Chris Oosterling

Chris heeft ruim 8 jaar voor de afdeling hypotheken, sparen en lenen gewerkt. Sinds kort is Chris overgestapt naar de afdeling autoverzekeringen van Independer.nl. Hier werkt hij o.a. aan de commerciële samenwerking met banken en verzekeraars en de juistheid van de gegevens die op de website staan. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603