Fors minder hypotheken met NHG verstrekt in 2016

| Door: (nog geen reacties)

Fors minder hypotheken met NHG verstrekt in 2016Hypotheek

In 2016 is het aantal verkochte woningen sterk toegenomen, maar toch zijn er een stuk minder hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) verstrekt. In vergelijking met 2015 is er sprake van een daling van maar liefst 12%.

NHG-grens gelijk gebleven

Het afgelopen jaar zijn de huizenprijzen in Nederland fors gestegen. Maar de kostengrens waarvoor een hypotheek met NHG kan worden afgesloten is niet gestegen. Die was ook in 2016 245.000 euro. Hierdoor kon minder huiskopers gebruikmaken van NHG.
Sinds 1 januari 2017 wordt de NHG-grens op een andere manier berekend. Er wordt nu uitgegaan van de gemiddelde koopsom. De kostengrens voor hypotheken met NHG is daardoor gestegen:

  • 247.450 euro voor een huis zonder energiebesparende maatregelen
  • 259.700 euro voor een huis met energiebesparende maatregelen

Door deze maatregel kan nu een grotere groep mensen gebruikmaken van NHG.

Minder beroep gedaan op NHG

In 2016 hebben minder huiseigenaren een beroep gedaan op de NHG. Dat percentage daalde met maar liefst 22%. Het lijkt er dus op dat de strengere hypotheekregels ervoor zorgen dat steeds minder consumenten in de problemen komen.

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Esther Storm

Over Esther Storm

Esther Storm is tekstschrijver/redacteur en (mede)verantwoordelijk voor alle online en offline communicatie. Ze (her)schrijft onder meer persberichten, e-mails, teksten voor de website en het weblog en is eindredacteur van de nieuwsbrief. Esther werkt sinds 2004 bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603