Hoe werkt de prijs-kwaliteitverhouding van hypotheekadviseurs?

| Door: (nog geen reacties)

Hoe werkt de prijs-kwaliteitverhouding van hypotheekadviseurs?Hypotheek

Independer.nl laat de prijs-kwaliteitverhouding in de vergelijking van hypotheekadviseurs zien. Wij kunnen ons voorstellen dat je graag wil weten hoe wij deze verhouding hebben bepaald en uit welke onderdelen de prijs-kwaliteitverhouding bestaat. We leggen je graag uit hoe het werkt.

Kwaliteit hypotheekadvies

Independer.nl vindt kwaliteit van het hypotheekadvies erg belangrijk. Daarom telt het klantcijfer zwaarder mee dan de prijs van het hypotheekadvies. Het klantcijfer is het gewogen gemiddelde van de cijfers voor de Kwaliteitschecks en de reviews. Kwalititeitchecks tellen voor 75% mee, reviews voor 25%. In de cijfers voor de Kwaliteitchecks en de reviews wordt ook vijf keer het landelijk gemiddelde meegenomen. Bovendien tellen recente beoordelingen zwaarder dan oude.

Prijs

Ook de prijs van een hypotheekadvies is belangrijk. Per 1 januari 2013 moet je namelijk je hypotheekadviseur rechtstreeks betalen voor zijn of haar diensten. Door de prijs mee te wegen in de prijs-kwaliteitverhouding zie je direct welke adviseur in jouw regio goed hypotheekadvies geeft voor een redelijke prijs.

Berekening van de prijs

De prijs die op onze site bij een kantoor staat vermeld, is een vaste prijs. Het kantoor rekent deze prijs voor het adviseren en regelen van een hypotheek van € 250.000,-. Werkt het kantoor alleen met een uurtarief? Dan wordt het aantal uren vermenigvuldigd met het uurtarief. Wij gaan uit van maximaal 28 uur voor een gemiddelde hypotheek van € 250.000,-.

Ben je bijvoorbeeld zelfstandige of is jouw hypotheek niet zo gemakkelijk te regelen? Dan kan het zijn dat de prijs voor jouw hypotheek van € 250.000,- niet hetzelfde is als de gemiddelde prijs. Vermoed je dat jouw aanvraag meer tijd gaat kosten? Vraag de hypotheekadviseur dan direct om een prijsopgave zodat je weet waar je aan toe bent.

Aantal Kwaliteitchecks en reviews

Als er weinig Kwaliteitchecks en reviews zijn ingevuld, kun je zomaar een hele hoge of lage score hebben. Daarom tellen de aantallen waarnemingen ook mee in de prijs-kwaliteitverhouding. Hoe meer waarnemingen, hoe betrouwbaarder het cijfer.

Afstand

Als je onder gelijke omstandigheden kunt kiezen tussen een kantoor om de hoek of een op grote afstand kies je waarschijnlijk voor de eerste. Wij zetten in die situatie het kantoor dat het dichtstbij is boven het andere. Omdat de afstand natuurlijk niets zegt over de prijs of kwaliteit telt afstand het minst mee. Zo geeft de afstand alleen de doorslag als twee kantoren op de overige kenmerken vrijwel gelijk scoren.

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Marga Lankreijer-Kos

Over Marga Lankreijer-Kos

Marga houdt zich binnen Independer.nl al ruim 5 jaar bezig met de producten Hypotheken en Lenen. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de vergelijkingen en informatie op de website en weblog, onderzoeken op het gebied van hypotheken, hypotheekadviseurs en lenen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603