Korting op hypotheekrente voortaan voor iedereen

| Door: (nog geen reacties)

Korting op hypotheekrente voortaan voor iedereenHypotheek

Ben je toe aan een nieuwe rentevaste periode voor je hypotheek? Dan betaal je op dit moment vaak een hogere rente dan klanten die op hetzelfde moment een nieuwe hypotheek afsluiten bij jouw geldverstrekker. Minister De Jager van Financiën gaat hier wat aan doen. Vanaf 2013 mogen banken een korting geven op de hypotheekrente, maar dan wel aan iedereen. Er mag dus geen onderscheid meer worden gemaakt tussen nieuwe klanten en bestaande klanten.

Opslag op de rente

Geldverstrekkers laten klanten die een nieuwe rentevaste periode willen afsluiten tot wel 0,85% meer rente betalen dan nieuwe klanten. In dat percentage zit vaak niet alleen de korting voor nieuwe klanten. Bestaande klanten moeten soms ook een opslag betalen op hun rente. Dat is vanaf 1 januari 2013 verboden.

Nieuw renteaanbod minimaal 3 maanden tevoren

Wettelijk is ook vastgelegd dat geldverstrekkers hun klanten drie maanden voordat de rentevaste periode afloopt, moeten informeren over het nieuwe renteaanbod. Consumenten hebben dan nog voldoende tijd om zich te oriënteren op aanbiedingen van andere banken of verzekeraars.

Loopt jouw rentevaste periode binnenkort af? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur en bespreek met hem of haar of en hoe je kunt besparen.

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Marga Lankreijer-Kos

Over Marga Lankreijer-Kos

Marga houdt zich binnen Independer.nl al ruim 5 jaar bezig met de producten Hypotheken en Lenen. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de vergelijkingen en informatie op de website en weblog, onderzoeken op het gebied van hypotheken, hypotheekadviseurs en lenen. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603