Telefoonabonnement van invloed op hoogte hypotheek

| Door: (nog geen reacties)

Telefoonabonnement van invloed op hoogte hypotheekHypotheek

Een nieuwe telefoon is vaak een grote aankoop. De modernste smartphones kosten al gauw 800 euro. Daarom sluiten de meeste mensen hiervoor een één- of tweejarig contract af. Op die manier kun je je telefoon maandelijks afbetalen. Maar je koopt je telefoon dan eigenlijk op afbetaling en sinds 1 januari 2017 wordt dit gezien als lening. Hierdoor kan het kopen van een telefoon van invloed zijn op de maximale hoogte van de hypotheek die je wilt afsluiten.

Nieuwe regels per 1 mei 2017

Vanaf 1 januari 2017 wordt het in termijnen afbetalen van je smartphone gezien als lening. Dit geldt alleen voor telefoons die meer dan 250 euro kosten. Omdat dit gezien wordt als lening, wordt deze dus ook geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Vanaf 1 mei 2017 komt hier nog iets extra’s bij. De telefoonprovider stelt dan bij het afsluiten ook vragen over je inkomen en je maandelijkse woonlasten. En zij doen vanaf nu ook navraag bij het BKR om te zien of je al andere leningen hebt.

Gevolgen voor hoogte van hypotheek

Een lening moet je ook weer afbetalen en daarom heeft die in de meeste gevallen gevolgen voor de hoogte van een hypotheek. Je kunt vaak minder lenen als je al ergens een lening of schuld hebt lopen. Heb je een gemiddeld inkomen en een telefoonabonnement voor de eerder genoemde smartphone van 800 euro? Dan kun je ongeveer 10.000 euro minder lenen. Je kunt dit probleem oplossen door:

  • de telefoon in één keer te betalen
  • een grote aanbetaling te doen waardoor je je schuld verlaagt naar minder dan 250 euro
  • een telefoon te kopen die minder dan 250 euro kost

Op zoek naar een hypotheek?

Heb je je droomhuis gevonden en ben je nu op zoek naar een hypotheek? Bij Independer regel je online zelf je hypotheek inclusief overlijdensrisicoverzekering. Je neemt alle beslissingen zelf, maar je wordt tijdens het hele proces begeleid door een vaste hypotheekexpert van Independer. Benieuwd naar hoe dit werkt? Bekijk het stappenplan online hypotheek afsluiten.

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Saskia Schravemade

Over Saskia Schravemade

Saskia is het aanspreekpunt voor alle hypotheekadviseurs binnen onze hypotheekafdeling. Zij helpt hypotheekkantoren op weg om met de juiste informatie op onze website te staan. Daarnaast schrijft zij op het weblog over alles wat met hypotheken te maken heeft. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603