Achmea koopt meerderheid aandelen Independer.nl

| Bron: Emerce.nl(nog geen reacties)

Independer.nl in de media

De grootste verzekeraar van Nederland Achmea koopt per 1 januari aanstaande 77 procent van de aandelen van Independer.nl. De onafhankelijkheid en objectiviteit van de vergelijkinssite wordt geborgd met een zware raad van toezicht.

Begin volgende maand neemt Achmea de aandelen van investeringsmaatschappijen Paerel en NPM Capital over. Hoeveel de coöperatieve verzekeraar daar voor betaalt, houden de partijen voor zich.

Independer-directeur Edmond Hilhorst (foto) legt aan Emerce uit: “Achmea benaderde ons afgelopen voorjaar. We werden wel vaker voor benaderd voor strategische oriëntaties, maar de doelen van Achmea liggen heel dichtbij de doelen die wij nastreven. De andere boden geen toegevoegde waarde.”

“De samenwerking is in het belang van de klant. Aan het zoekgedrag op onze site zien we wat de klant zoekt en wenst. Dat is een vorm van marktonderzoek. Die informatie is goed voor productontwikkeling.”

“We verliezen onafhankelijkheid en objectiviteit. Ik begrijp de vragen die deze samenwerking oproept en beantwoord ze graag. We hebben expliciet afspraken gemaakt met Achmea dat het de vergelijkingen niet kan beïnvloeden. Daarnaast is er een raad van toezicht opgericht. Arthur Doctors van Leeuwen en professor Benedict Dellaert van de Erasmusuniversiteit in.”

De 23 procent van de aandelen komt na de transactie in handen van de oprichters, het management en de personeelsleden die willen participeren. Deze groep aandeelhouders zegt toe zijn aandelen niet binnen vijf jaar te zullen verkopen.

Achmea is eigenaar van merken als Agis, Centraal Beheer, FBTO, Inshared, Interpolis en Zilveren Kruis Achmea.

Bron: Emerce.nl

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603