AssenAutobezitters die al een tijdje niet naar hun verzekering hebben omgekeken, kunnen honderden euro’s besparen op de jaarlijkse premie. Nieuwe, goedkope verzekeraars bestormen de markt en maken de concurrentieslag nóg moordender dan hij al was. De autoverzekeringspremies daalden vorig jaar met gemiddeld vijftien procent. Nieuwe toetreders afficheren zich nadrukkelijk als prijsvechter en luiden nu een nieuwe fase in de prijzenoorlog in.

Vaak gaat het bij de toetreders om nieuwe merknamen van bestaande verzekeraars. Zo zijn Premio (Delta Lloyd) en Ditzo (Fortis) nieuw en is de jongste telg aan de verzekeringsstam het afgelopen maand geïntroduceerde Allsecur, onderdeel van het internationale Allianz. Ook de Postbank is in maart met autoverzekeringen begonnen. “Ruim zestig procent van onze klanten is bij ons nu goedkoper uit”, zegt marketingdirecteur Hans Hagenaars.

Edmund Hilhorst van de onafhankelijke vergelijkingssite Independer bevestigt dat mensen zich veel geld uit kunnen sparen. “Autobezitters die de afgelopen twee, drie jaar hun autoverzekering ongemoeid hebben gelaten, zijn vaak de helft en soms zelfs tot drie keer goedkoper uit als ze hun verzekering over sluiten”, zegt Hilhorst.

De prijzenslag tussen de autoverzekeraars begon enkele jaren geleden. Was het toen vooral de afname van het aantal schades en de afname van het aantal autodiefstallen dat een premieverlaging mogelijk maakte, nu is het vooral een efficiëntie- en automatiseringsslag bij de verzekeraars zelf. Zo kunnen klanten volledig zelfstandig hun verzekering afsluiten op internet. Dure tussenpersonen zijn overbodig geworden. “Aan het hele proces komt nauwelijks meer een mens te pas”, aldus Hilhorst.

Autoverzekering vergelijken

Bespaar gemiddeld 259 euro per jaar

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel en makkelijk geregel
10