Cabrio verzekeren steeds goedkoper

| Bron: Auto & Motor Techniek(nog geen reacties)

Independer.nl in de media

De premies voor het verzekeren van een cabrio daalden het afgelopen jaar flink. Door een hogere aankoopprijs en hoger diefstalrisico is de premie voor een cabrio altijd hoger dan bij een normale auto, maar de premie komt steeds dichterbij de premies van gewone auto’s te liggen. Dat blijkt uit onderzoek van Independer.nl

Independer.nl onderzocht de premies van populaire cabrio’s en vergeleek deze met de premies van vorig jaar voor dezelfde cabrio’s. Gemiddeld kan een cabrio 50% goedkoper verzekerd worden ten opzichte van vorig jaar.

Voor een Renault Megane CC loopt de verzekeringspremie voor een volledig-casco dekking (all risk) per jaar uiteen van 180 (goedkoopste) – 887 (duurste) euro. Vorig jaar varieerden de premies nog van 477 – 1001 euro. Dezelfde cabrio kan dit jaar dus 62% goedkoper verzekerd worden. Ook voor andere populaire cabrio’s is er veel voordeel te behalen. Voor een Peugot 307 CC varieert de premie op dit moment van 245 – 976 euro. Vorig jaar varieerden de premies voor deze cabrio op Independer.nl nog van 519 – 1090 euro, een verschil van 52% (als we naar de goedkoopste verzekering kijken).

Ook opvallend is dat de premies steeds verder uit elkaar komen te liggen: de duurste premies zijn gemiddeld 11% goedkoper geworden. De duurdere verzekeraars laten hun tarieven dus veel minder hard dalen dan de prijsvechters. Dat de verzekeringspremies van cabrio’s erg dalen heeft, net als bij verzekeringspremies van normale auto’s, te maken met concurrentie.

De structurele daling van autopremies is al langer gaande als gevolg van nieuwe spelers op de autoverzekeringsmarkt. Gemiddeld zijn de premies van autoverzekeringen in een jaar tijd 21% gedaald. Hier profiteren de cabrio-bezitters nu ook van mee. Desondanks blijft een auto waarvan de kap niet omlaag kan goedkoper in verzekeringspremie.

Bron: Auto & Motor Techniek

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0

Op zoek naar een autoverzekering? Vergelijk bij Independer.nl alle autoverzekeringen en sluit de verzekering af die bij je past!

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603