Reisorganisatie ANVR adviseert toeristen die op vakantie gaan naar Griekenland, extra contant geld mee te nemen. Dat geld is alleen niet altijd meeverzekerd, meldt Suzan Samson van vergelijkingssite Independer aan BNR.

Extra cash mee naar Griekenland niet altijd verzekerd

Reisorganisatie ANVR komt met het advies naar aanleiding van de oplopende spanning rond de Griekse schuldenkwestie. Het raadt toeristen aan alert te blijven: het is verstandig wat meer cash op zak te hebben, op die manier komen reizigers niet voor een verrassing te staan, voor het geval er geen geld meer uit Griekse geldautomaten komt. Ook een credit card is handig om bij je te hebben.

Verzekeren

Independer geeft aan dat contant geld vaak niet standaard verzekerd is op een reisverzekering. Je kunt het vaak wel bijverzekeren. Een reisverzekering is sowieso verstandig.
“Als je door stakingen niet naar huis kunt en langer moet blijven, kun je hier een beroep op doen. Als je reis niet kan beginnen omdat er ongeregeldheden zijn, wordt de vergoeding meestal via de ANVR en de reisorganisatie geregeld. Je kunt in zo’n geval geen beroep doen op je annuleringsverzekering”, schrijft Independer op een blog. Daar staat ook een overzicht van hoeveel contant geld er vergoed wordt, per persoon per reisverzekering

Vakantiebestemming

Overigens doet Griekenland het volgens het ANVR als vakantiebestemming nog altijd heel goed: “Het aantal boekingen voor pakketreizen zit dit jaar ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar. Daarmee staat Griekenland met Spanje op de gedeelde tweede plaats als populairste bestemming. Turkije staat nog steeds op de eerste plaats.”

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel en duidelijk
10