Goedkoop LPG blijkt een sprookje

| Bron: BNR nieuwsradio(2 reacties)

Goedkoop LPG blijkt een sprookjeIndepender.nl in de media

De belangstelling voor auto’s met een LPG-installatie neemt flink toe nu aan de stijging van de benzineprijzen geen einde lijkt te komen.

De prijs van een liter euro 95 is gestegen naar 1,88 euro, terwijl de prijs van LPG daalde naar 0,89 cent per liter. Het enige probleem is dat de premie van de autoverzekering na het inbouwen van een LPG-installatie soms met 70 tot 80 procent toeneemt.

Dat blijkt uit gegevens van Independer.nl, dat de premies in kaart bracht die bij het inbouwen van een installatie werden berekend. Uit de analyse komt naar voren dat consumenten gemiddeld ruim 30 procent meer uitgeven aan verzekeringspremie. Bij enkele partijen, waaronder Onna-onna, PolisDirect en Queens, gaat de polis nauwelijks omhoog.

Premie omhoog
Maar er zijn ook verzekeraars die de premie flink verhogen op het moment dat een LPG-installatie wordt aangebracht, zoals Nederland van Nu (+84 procent) en Klik & Go (+73 procent). De premieverhoging wordt veroorzaakt door de kosten van de LPG-installatie zelf. Die maakt de auto zwaarder en bovendien wordt de waarde van de installatie opgeteld bij de autowaarde.

Ook schatten sommige verzekeraars de kans op schade bij een LPG-auto hoger in dan bij een benzineauto.

Bron: BNR nieuwsradio

Lees meer over: autoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0

Op zoek naar een autoverzekering? Vergelijk bij Independer.nl alle autoverzekeringen en sluit de verzekering af die bij je past!

2 Reacties op dit artikel
 1. Als toevoeging aan mijn commentaar over het rijden op LPG hierbij nog een opmerking: Let er op dat bij het rijden op LPG de “koppen” v.d. motor erg heet worden. Hier is speciale olie voor verkrijgbaar. Deze olie zit in een apart tankje en je moet de inhoud daarvan regelmatig controleren.
  De olie is behoorlijk prijzig.

  JanJelle 23 april 2012 om 20:29
 2. De Nederlanden van Nu wordt hier genoemd als verzekeraar die de premie flink verhoogt op moment dat een LPG-installatie wordt aangebracht.

  Om te voorkomen dat lezers een verkeerd beeld krijgen, is een reactie namens De Nederlanden van Nu gepast.

  Het is juist dat in sommige gevallen onze premie 84% kan worden als een LPG-installatie wordt ingebouwd.

  MAAR:
  1. Een verhoging van 84% geldt slechts voor een klein deel van de klanten. Voor de meeste klanten geldt geen of een lagere verhoging bij inbouw van LPG. In het bericht wordt de indruk gewekt dat dit voor iedereen zo uitpakt en dat is dus niet waar.

  2. Zelfs na verhoging horen de premies van De Nederlanden van Nu bij de aantrekkelijkste premies in de markt. Bij case 12 van Independer zijn wij zelfs na verhoging nog steeds het goedkoopste!

  3. Wij geloven in klanten die bij ons willen blijven, niet in klanten die bij ons moeten blijven. Klanten kunnen bij De Nederlanden van Nu daarom dagelijks hun autoverzekering opzeggen. Dus ook als iemand na inbouw van een LPG-installatie liever overstapt naar een andere verzekeraar.

  4. Premies van aanvullende verzekeringen als Ongevallen Inzittenden, Rechtsbijstand, Pechhulp of 3 Jaar Nieuwwaarde zijn ook van invloed op de totale premie die een klant betaalt, maar die zijn hier buiten beschouwing gelaten.

  Natuurlijk ben ik graag bereid om vragen te beantwoorden.
  Ook onze klantenservice is hiertoe graag bereid.

  Met vriendelijke groet,

  Arjen Dijkstra
  Directeur De Nederlanden van Nu

  Arjen Dijkstra - De Nederlanden van Nu 25 april 2012 om 18:44
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603