Grote prijsverschillen woonverzekeringen per gemeente

| Bron: De Telegraaf(nog geen reacties)

Independer.nl in de media

AMSTERDAM – De kosten voor woonverzekeringen (inboedel- en opstalverzekeringen) varieren in verschillende delen van Nederland. In Amsterdam, de duurste gemeente, betaal je 113 euro meer dan in Spijkenisse.

Woonverzekeringen zijn het duurst Amsterdam, Utrecht en Eindhoven en het goedkoopst in Spijkenisse, Groningen en Zwolle. Dat blijkt uit onderzoek van Independer naar de hoogte van premies in veertig gemeenten. Waarom de verzekeringen, waarin inboedel- en opstalverzekeringen samengevoegd zijn, niet even duur zijn is niet meteen duidelijk.

De grootte van de steden zou een reden kunnen zijn. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht staan in de top 10 van de duurste woonverzekeringen. Dat kan onder meer komen door een grotere kans op inbraak. Dit voorbeeld gaat niet op bij Schiedam, waar woonverzekeringen 45 euro duurder zijn dan in Alkmaar.
Amsterdammers zijn gemiddeld het duurst uit met 320 euro per jaar, terwijl inwoners van Spijkenisse maar 207 euro betalen, een verschil van 55 procent. Ook een kleinere stad als Arnhem is nog 33 procent duurder dan Spijkenisse. Benieuwd of u gunstig woont? Op deze website staat een overzicht van veertig verschillende gemeenten.

Woonverzekeringen zijn het duurst in deze gemeenten

1. Amsterdam
2. Utrecht
3. Eindhoven
4. Tilburg
5. Breda

Bron: De Telegraaf

Lees meer over: inboedelverzekering, opstalverzekering

Tweeten 0
Google+ 0

Op zoek naar een woonverzekering? Vergelijk via Independer.nl meer dan 115 opstal- en inboedelverzekeringen. Sluit de beste woonverzekering af die past bij jouw situatie!

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603