Hoe bespaar ik op mijn hypotheek?

| Bron: De Pers(nog geen reacties)

Independer.nl in de media

Wat kan ik doen aan hoge maandlasten?
Heb je hoge maandlasten dan kun je overwegen om je hypotheek over te sluiten. Maar ook aanvullende verzekeringen zou je kritisch onder de loep moeten nemen.

Kan ik altijd oversluiten?
Wil je oversluiten zonder extra kosten dan kun je het beste wachten tot je rentevaste periode afloopt. Je krijgt meestal vier weken van tevoren een nieuwe rente aangeboden. Veel geldverstrekkers rekenen een opslag op de rente bij verlenging van de rentevaste periode. Deze kan oplopen tot wel 0,5%. Dat wil zeggen dat je 0,5% meer betaalt dan nieuwe klanten voor dezelfde periode. Het loont vaak om te gaan onderhandelen met je huidige geldverstrekker of te kijken of je je hypotheek elders voordeliger kunt onderbrengen.

Wanneer kan ik niet oversluiten?

Sluit niet over als de kosten hoger zijn dan het voordeel dat je erbij behaalt. Laat daarom goed doorrekenen door een onafhankelijk hypotheekadviseur of het wel loont. Wil je halverwege de rentevaste periode overstappen? Dan moet je vaak een boete betalen aan je geldverstrekker vanwege de misgelopen rente. Maar ook de notaris en de taxatie van het huis kosten geld.

Hoe sluit ik over?
Ga hypotheken vergelijken op internet. Dat kan bijvoorbeeld op www.independer.nl. Heb je een goede en voordelige aanbieding gevonden, bekijk dan of je de kosten voor het oversluiten eruit haalt. Sluit nooit een hypotheek af zonder een onafhankelijk hypotheekadviseur te hebben geraadpleegd. Deze kan je helpen bij het kiezen van de beste en voordeligste hypotheek.

Hoe bespaar ik op aanvullende verzekeringen?

Heb je een overlijdensrisicoverzekering bij je hypotheek afgesloten? Vergelijk dan de premies van nieuwe verzekeringen en kijk eens of je deze voordeliger kunt afsluiten. Vaak kun je hier (tien)duizenden euro’s op besparen. Vraag wel bij je hypotheekverstrekker na of je deze mag oversluiten.

Bron: De Pers

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603