Hoe vind ik de beste lening?

| Bron: De Pers(2 reacties)

Independer.nl in de media

Hoe kies ik een lening?
Vraag je allereerst af of je niet beter voor je aankoop kunt sparen, want lenen is duur. Je betaalt een flinke rente, waardoor je aankoop een stuk duurder wordt. Wil je toch een lening afsluiten dan kun je kiezen tussen een persoonlijke lening (aflopend krediet) of een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening is met name geschikt voor een eenmalige aankoop. Wil je permanent wat extra geld achter de hand hebben dan is een doorlopend krediet handiger. Je kunt opnemen (tot een vooraf bepaald maximum) en gratis aflossen.

Waar moet ik op letten?
Bij het kiezen van een lening is de rente uiteraard het belangrijkst. Er zijn kredietverstrekkers die adverteren met hele lage rente. Maar als je een offerte aanvraagt, blijk je aan zoveel voorwaarden te moeten voldoen dat deze lage rente vaak niet voor jou geldt.

Hoe vind ik dan wel de laagste rente?
Op www.independer.nl kun je leningen vergelijken en krijg je alleen rentes te zien waarvoor je, op basis van je ingevoerde gegevens, zeer waarschijnlijk in aanmerking komt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Waar moet ik nog meer op letten?
Het blijkt dat sommige kredietverstrekkers graag wat extra’s aan je willen verdienen. Ze bieden je bijvoorbeeld ongevraagd een kredietbeschermer aan of een overlijdensrisicoverzekering. Nu is dat laatste niet zo gek, maar houdt er wel rekening mee dat je voor deze verzekering bij de kredietverstrekker veel meer betaalt dan nodig is. Laat je dus geen ongewenste verzekeringen aanpraten.

Is er een goede kredietverstrekker?

Dat kun je zo niet zeggen. Wel is het zo dat klanten hun kredietverstrekker heel verschillend beoordelen. Uit een recent klanttevredenheidsonderzoek van Independer.nl blijkt dat klanten het meest tevreden zijn over Freo en Crediam. PrimeLine en Frisia Financieringen scoren het slechtst.

Bron: De Pers

Lees meer over: geld lenen

Tweeten 0
Google+ 0

Op zoek naar de voordeligste lening? Independer.nl geeft je inzicht in alle leenrentes waar jij echt voor in aanmerking komt. Vergelijk alle kredietverstrekkers en sluit de voordeligste lening af!

2 Reacties op dit artikel
 1. Ook ik werd verplicht een kredietbeschermer te nemen bij mijn DK. Die kost me 31,17 per maand bij een, door mijn bank gekozen verzekeraar.
  Destijds was het behoud van mijn baan niet 100% zeker, maar ondertussen ben ik wat jaren verder en is dat risico aanzienlijk minder.
  Maar nu vraag ik me af of ik niet beter een Overlijdensrisico Verzekering kan nemen. Dat kost me namelijk maar 9,78 per maand volgens de Independer site.
  Weet iemand de verschillen-overeenkomsten tussen deze 2 soorten verzekeringen?

  Shir 23 oktober 2009 om 15:15
 2. @Shir, zogenaamde kedietbeschermers zijn vaak verzekeringen die, als het goed is, een bepaald bedrag uitkering wanneer er sprake is van onvrijwillige werkeloosheid en/of arbeidsongeschiktheid. In een enkel geval zit er ook een overlijdensrisicodekking in. Hoe het in uw geval kunt u terug vinden in de polis voorwaarden.

  Of het nodig is een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten kunnen wij helaas niet inschatten. Vraagt u zich goed af of de maandlasten doorbetaald kunnen worden als (het inkomen van) u of uw partner wegvalt. Als dat niet het geval is kunt u een dergelijke verzekering overwegen.

  Chris Oosterling (Independer.nl) 27 oktober 2009 om 08:59
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603