Hypotheek kiezen: beleggen of sparen?

| Bron: De Pers(nog geen reacties)

Hypotheek kiezen: beleggen of sparen?Independer.nl in de media

De afgelopen jaren sloten veel mensen een beleggingshypotheek af. Maar nu de waarde van beleggingen zo enorm is gedaald, als gevolg van de kredietcrisis, kiezen steeds meer mensen voor een spaarhypotheek.

Wat is wijsheid?

Juist nu de beurzen laag staan, kan het lucratief zijn om in aandelen te gaan en dus voor een beleggingshypotheek te kiezen. Uiteraard blijft het onzeker hoeveel je aan het eind van de looptijd hebt opgebouwd. En daarom is het verstandig om de beleggingen ongeveer 10 jaar voor de einddatum van de hypotheek opnieuw te bekijken en te kiezen voor minder risico (sparen). Dan weet je in elk geval dat wat je hebt opgebouwd ook behouden blijft.

En hoe zit het met de kosten?
Bij de zogeheten ‘woekerpolissen’ gaat het om hypotheken met beleggings- en spaarverzekeringen. Daaraan zijn vaak hoge kosten verbonden. Maar als je kiest voor een hypotheek met een beleggingsrekening of een spaarhypotheek op basis van banksparen, zijn de kosten veel lager. Bovendien kun je bijvoorbeeld via Independer.nl zelf de voordeligste overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Ook daarmee bespaar je veel geld.

Wat zijn de alternatieven?

Als je zekerheid wilt over de vermogensopbouw, kun je kiezen voor een (bank)spaarhypotheek. Vind je een beetje risico geen probleem? Kies dan voor gesplitste vermogensopbouw. Bijvoorbeeld: 50% (bank) spaarhypotheek / 50% hypotheek met beleggingsrekening.

Wat gebeurt er als mijn geldverstrekker failliet gaat?

De hypotheek wordt niet kwijtgescholden. Aangezien een lening een waarde heeft, is de kans groot dat andere banken de hypotheek overnemen. Als dat niet gebeurt, kan de overheid de schulden overnemen.In theorie zijn hypotheken namelijk opeisbaar bij een faillissement, maar daarmee zouden heel veel Nederlanders in de problemen komen. En dat zal de overheid niet zomaar laten gebeuren.

Bron: De Pers

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603