Hypotheekcheck Independer richting 8.000 beoordelingen

| Bron: AM web(nog geen reacties)

Independer.nl in de media

Ongeveer de helft van de consumenten geeft het adviesproces rond zijn hypotheek een acht of hoger. Bijna 70% beoordeelt zijn hypotheekadviseur met een acht of hoger. Dit blijkt uit een eerste analyse van de Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur door Independer.

“Een cijfer 8 betekent dat 80% van de onderwerpen die tijdens het adviesproces aan bod moeten komen, ook daadwerkelijk aan bod is gekomen conform de richtlijnen van toezichthouder AFM. Dat betekent echter ook dat nog 20% van de onderwerpen onvoldoende is besproken. Bij een hoge score op het adviesproces, mag je ervanuit gaan dat ook de inhoud van het advies kwalitatief goed was”, legt Independer-directeur Ruud Martens uit.

Hij is tevreden met dit eerste resultaat. “Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat het hypotheekadvies beter wordt.”

Goede adviseur
Inmiddels hebben ruim 1.600 hypotheekkantoren zich actief aangemeld bij Independer. Dat betekent dat deze kantoren met al hun gegevens op de website vermeld staan. “Op de site staan uiteraard alle hypotheekkantoren die er zijn in Nederland. Daarvan hebben 1.660 dus actief hun deel gevuld met gegevens”, aldus Martens.

Inmiddels zijn alle modules van de Kwaliteitscheck Hypotheekadviseur online. Ook consumenten kunnen nu zoeken naar een kwalitatief goede hypotheekadviseur. “Het aantal reviews (korte indruk van adviseur) en het aantal kwaliteitsmetingen (beantwoorden van vijftig vragen) loopt boven verwachting. Je ziet dat kantoren actief hun klanten benaderen om de vragen in te vullen”, zegt Martens. In totaal hebben er nu 7.805 waarnemingen plaatsgevonden.

Andere award
Independer won in 2009 een Gouden Schild in de categorie E-business. Dit jaar is het internetbedrijf met de ‘Kwalteitscheck Hypotheekadviseur’ opnieuw in die categorie genomineerd. “We hadden eigenlijk ook verwacht genomineerd te zijn voor de ‘Klant is koning-award’, aangezien bij dit concept de klant volkomen centraal staat. Dat heeft ons lichtelijk verbaasd”, zegt Martens.

Terugkijkend op 2009 is hij niet ontevreden. “We hebben een fantastisch zorgseizoen gedraaid. Qua aantal bezoekers is het verdrievoudigd. De andere productgroepen zijn ook gegroeid, maar minder hard. Ons marktaandeel is gestegen.”

Voor 2010 verwacht Martens dat de crisis nog niet voorbij is. “Ook voor ons zal het nog wel even duren. We zijn met nieuwe initiatieven bezig, maar daar kan ik in het najaar pas meer over zeggen.”

Bron: AM web

Lees meer over: hypotheek

Tweeten 0
Google+ 0

Ben je benieuwd of jouw hypotheekadviseur je een goed en volledig advies heeft gegeven? Vul onze online vragenlijst in en ontvang direct een gratis adviesrapport.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603