AMSTERDAM – Spaarders die hun geld bij de failliete spaarbank Icesave hadden gestald krijgen tot 13 oktober rente betaald over hun tegoeden. Dit zei een woordvoerder van De Nederlandsche Bank (DNB) dinsdag.

Een dag eerder had DNB het depositogarantiestelsel waarmee spaarders hun tegoeden kunnen terugkrijgen formeel in werking gesteld. Spaarders kunnen volgens de woordvoerder rente optellen bij hun tegoeden “tot het moment dat het doek viel”, in de praktijk tot 13 oktober. Over de periode dat spaarders moeten wachten op uitbetaling van hun tegoeden krijgen zij geen rente.

Formulier
DNB stuurt de Icesave-spaarders deze week een formulier waarmee zij een claim kunnen indienen. De spaarders moeten dit binnen vijf maanden doen. Vanaf het moment van indiening van de aanvraag geldt een wettelijke termijn van drie maanden waarbinnen het geld moet worden uitbetaald.

Praat mee5 Reacties op “Icesave-spaarders krijgen ook rente terug”
  1. Rob schreef op 

    Als ik het geweten had, dat de DNB voor 100.000 garant stond, dan had ik ook een rekening geopend, krijg nu maar 2,3%. En de Belastingsienst gaat uit dat ik 4 % ontvang.

  2. Inkie schreef op 

    Bedankt voor de tip dat ik van IceSave mijn bankafschriften mag printen.
    Gerard, ondanks dat Bos best wel goed werk heeft verricht, vind ik deze opmerking van hem ook lariekoek. DNB had moeten waarschuwen!!! IceSave had immers toestemming gekregen om in Nederland te mogen bankieren en DNB stond immers ook gedeeltelijk garant!!! En achteraf wist men dat het land zelf niet zou kunnen betalen als het fout zou gaan???? Wie verwacht zoiets nou……DNB dus.
    En ook de opmerking van die hogere rente is lariekoek. Er zijn een aantal banken die geheel onder de Nederlandse garantiestelling vallen en die ook rond die 5% zitten. En IceSave zat net even 0.25% hoger.
    Huub, mijn saldo klopte precies. De laatste storting stond er niet bij, omdat ik deze teruggestort heb gekregen. Is dit bij jou misschien ook het geval?
    Rob, die 5.25% is zoals alle andere banken PER JAAR (dus effectieve rente). Rente die IN dit jaar uitgekeerd wordt, wordt zo berekend (nominale rente) dat je per jaar 5.25% krijgt.

  3. Rob Obbes schreef op 

    Ik heb vandaag mijn saldo bij Icesave opgevraagd, dat lukte gelukkig weer.
    Tot mijn verrassing is de bijgeschreven rente niet 5,25% maar 5,15%.
    Dus heeft Icesave toch nog iets gepikt??

  4. Huub schreef op 

    Let op! Icesave is op internet weer in de lucht voor uw overzicht. Ik zag echter dat een bedrag wat ik op 8 oktober heb overgemaakt niet op 9 oktober is bijschrijven.
    Controleer de overschrijvingen dus heel goed!

  5. gerard schreef op 

    wat mij nog steeds niet lekker zit is dat de heer bos op een moment vertelde dat de spaarder voorzichtiger moest zijn met het kiezen van een bank maar met een a rating van de dnb kunje er dacht ik van uit gaan dat het ok is en als je belasting betaald over ontvangen rente en de geldontwaarding er bij opteld dan kom je al aan 5% dis dit moet je minimaal hebben om niet achteruit te boeren groetjes gerard

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
gewoon goed
10