Lijfrente parkeren of ermee shoppen

| Bron: De Pers

Independer.nl in de media

Mijn lijfrente loopt af, wat nu?
Loopt binnenkort uw lijfrente af dan moet u eens gaan nadenken wat u met het kapitaal wilt doen. U kunt nu kiezen voor jaarlijkse of maandelijkse uitkeringen. Maar blijft u voorlopig doorwerken dan heeft u zo’n aanvulling op dit moment waarschijnlijk niet nodig. U kunt dan de lijfrente ‘parkeren’ bij uw huidige verzekeraar maar ook bij een andere verzekeraar die wellicht gunstiger voorwaarden heeft.

Kan ik dan shoppen?
Jazeker en shoppen met uw lijfrente loont vaak de moeite. U hoeft helemaal niet bij de verzekeraar te blijven waar uw lijfrentekapitaal vrijkomt. Het is zelfs vaak voordeliger om uw opgebouwde kapitaal bij een andere verzekeraar onder te brengen, die vervolgens de uitkeringen doet. De verschillen in uitkering kunnen oplopen tot wel duizenden euro’s. Vraag in elk geval meerdere offertes aan voor uw vrijkomende lijfrentekapitaal of vergelijk verschillende aanbiedingen op vergelijkingssites als Independer.nl.

Wat doe ik met meerdere polissen?
Als u meerder lijfrentepolissen heeft, is het verstandig deze samen te voegen tot één kapitaal. Lopen ze op verschillende momenten af dan zou u ze zo moeten verlengen dat ze ongeveer gelijktijdig vrijkomen. U hebt dan een groter bedrag als inleg voor één uitkerende lijfrente. Dit levert vaak een hogere uitkering op, ondermeer doordat u minder kwijt bent aan administratie- en poliskosten.

Wanneer moet ik beslissen?
Het is zaak om op een offerte voor een uitkerende lijfrente op tijd te reageren. Als u te laat bent en de offerte is verlopen, zou het kunnen dat u een nieuwe offerte ontvangt met mogelijk een lagere uitkering. Wees dus alert bij het aanvragen van offertes.

Bron: De Pers

Tweeten 0
Google+ 0
3 Reacties op dit artikel
 1. als men een polis heeft onder oud regiem een F polis kan men die opeisen en bij een ander onderbrengen bij reaal zegt men van niet.bij voorbaat dank voor de moeite.vr gr.

  c hugen
  23 december 2008 om 12:33
 2. Mijn polis loopt ook af in mrt.2009,ook een oud regime polis ,deze polis loopt ook bij Reaal maar ik ga wel shoppen.

  A.ZANDBERGEN
  23 december 2008 om 18:55
 3. Geachte heer C. Hugen,
  na even contact met u gehad te hebben blijkt dat het in uw geval een al sinds 2001 uitkerende polis betreft.
  Als een ‘oud regiem’ polis vrij komt kunt u inderdaad kiezen voor een eenmalige, contante uitkering (wel belast geen revisierente) bij een al eenmaal lopende uitkering ligt dat anders.
  Zoals besproken wacht u nog op een alternatief van REAAL,ik wens u succes.
  Met vriendelijke groet Vera Vernooy

  Vera Vernooy (Independer.nl)
  24 december 2008 om 12:38


Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603