Minister Bos garandeert spaartegoeden Icesave

| Bron: Nu.nl(2 reacties)

Minister Bos garandeert spaartegoeden IcesaveIndepender.nl in de media

DEN HAAG – Spaarders bij de IJslandse bank Icesave krijgen “linksom of rechtsom” al hun geld terug. Dat heeft minister Wouter Bos van Financiën donderdagavond beloofd.  Hij kon nog niet aangeven via welke constructie Nederlandse consumenten hun spaargeld terugkrijgen.  

Een Nederlandse delegatie onderhandelt vanaf vrijdag met de autoriteiten van IJsland over een oplossing. Volgens president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank zal IJsland een financiële bijdrage moeten leveren. Minister Bos zei dat er nu zekerheid is over de juridische positie tegenover IJsland.

Garantie
Officieel moet IJsland de eerste 20.000 euro op elke spaarrekening garanderen. Nederland neemt dan vervolgens het bedrag tot 100.000 euro voor zijn rekening. Wellink stelde dat het merendeel van de claims uit Nederland onder de 20.000 euro blijft en dus onder de IJslandse garantieregeling valt.

Volgende week krijgen de Nederlandse spaarders een formulier waarop ze hun claim bij Icesave kunnen aangeven.

Bron: Nu.nl

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Op zoek naar een spaarrekening met de hoogste rente en de beste voorwaarden? Vergelijk bij Independer.nl snel en eenvoudig meer dan 90 spaarrekeningen en deposito's

2 Reacties op dit artikel
  1. Oke. De verantwoordelijken nemen nu hun verantwoordelijkheid. Laten we wel wezen : Banken uit IJsland, Andorra en Liechtenstein mochten van de EU c.q. Nederland opereren op de Nederlandse markt als BANK en concureren met de hier al gevestigde BANKEN. DNB (lees : de Nederlandse regering) keurde dat goed. En daar ging ’t mis. DNB (c.q. de Nederlandse regering)dacht, net als ik, de IJslandse regering staat net als wij borg voor de spaarders – dat zit wel goed. Als DNB (c.q. …)daar zo z’n twijfels over had gehad, dan had zij Landsbanki wel als voorwaarde gesteld om in Nederland een vestiging te openen die volledig onder de Nederlandse garantie zou vallen, en niet gedeeltelijk. Als je in Nederland per ongeluk tegen een Amerikaanse eik op rijdt zegt je verzekering toch ook niet dat je je schade maar in Amerika moet zien te verhalen?

    K. van Rijn 10 oktober 2008 om 02:03
  2. Ik denk dat de autoriteiten hier inderdaad gefaald hebben door consumenten NIET te waarschuwen terwijl zij goed op de hoogte waren van de situatie in IJsland, dit in tegenstelling tot Jan Modaal die niets weet over de financiële situatie in een land als IJsland.

    Toen Bos zei dat spaarders zelf ook verantwoordelijkheid hebben dacht ik: had ik mijn geld dan 3 maanden geleden bij Fortis moeten zetten omdat het daar WEL veilig was? Of bij ING dat wellicht nog genationaliseerd wordt? Het was toch een paar maanden geleden totaal niet duidelijk waar je geld veilig was.

    Isaak. Cesave 10 oktober 2008 om 14:46
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603