Onderverzekering: dure pech

| Bron: De Pers(nog geen reacties)

Onderverzekering: dure pechIndepender.nl in de media

Wat is onderverzekering?
Onderverzekering wil zeggen dat de nieuwwaarde van bijvoorbeeld je inboedel hoger is dan het verzekerde bedrag dat op de polis staat. Dit bedrag bepaalt in hoge mate de premie die je betaalt. Op het moment dat je bent onderverzekerd, betaal je dus eigenlijk te weinig premie.

Wat zijn de gevolgen?
Onderverzekering betekent dat je een lagere uitkering ontvangt bij schade. Stel dat er is ingebroken en je HD-tv van 1.500 euro is gestolen. Je inboedel is verzekerd voor 50.000 euro. Bij inspectie van je woning bepaalt de verzekeringsexpert dat de nieuwwaarde van je hele inboedel 100.000 euro waard is. Dat betekent dat je maar voor de helft van de nieuwwaarde van je inboedel bent verzekerd. Als de polis met een indexeringsclausule is opgemaakt, wordt er standaard 25% extra bij het verzekerde bedrag opgeteld. Het verzekerde bedrag bedraagt in dit geval 62.500 euro. Je inboedel is daardoor voor maar 62,5% van de nieuwwaarde verzekerd. Daarom ontvang je ook maar 62,5% van het schadebedrag. Dat is in dit geval 937,50 euro in plaats van 1.500 euro.

Hoe voorkom je het?

Je kunt onderverzekering voorkomen door bij het afsluiten van een woonverzekering gebruik te maken van de inboedelwaardemeter. Als je deze invult geeft de verzekeraar, mits deze naar waarheid is ingevuld, een garantie tegen onderverzekeren. Verzekeraars vragen je een nieuwe inboedelwaardemeter in te vullen, zodra zij dat nodig vinden. Meestal is dat na een verhuizing, maar in elk geval om de vijf jaar. Vul je deze opnieuw in dan behoud je de garantie tegen onderverzekering.

Wil je meer informatie over woonverzekeringen of een overzicht van alle woonverzekeringen, ga dan naar www.independer.nl.

Bron: De Pers

Tweeten 0
Google+ 0

Op zoek naar een woonverzekering? Vergelijk via Independer.nl meer dan 115 opstal- en inboedelverzekeringen. Sluit de beste woonverzekering af die past bij jouw situatie!

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603