De belangstelling voor het oversluiten van hypotheken blijft hoog, terwijl het aantal mensen dat een nieuwe hypotheek zoek met 30 procent is gedaald. In maart 2008 bestond de totale vraag naar hypotheekoffertes voor 25 procent uit oversluiters. Sinds begin 2009 schommelt dit percentage steeds rond de 40 procent

Volgens Independer lijken de belangrijkste oorzaken voor deze relatieve stijging van het aantal oversluiters de dalende hypotheekrente en de hoge renteopslagen, die banken berekenen bij verlenging van de rentevasteperiode. Banken halen vaak klanten binnen met een korting tijdens de eerste renteperiode. Als deze mensen toe zijn aan een nieuwe rentevaste periode vervalt deze korting. Bij sommige banken moeten de huidige klanten soms wel een half procent meer hypotheekrente betalen dan nieuwe klanten voor dezelfde rentevaste periode.

Een andere oorzaak voor de relatief hoge aantallen oversluiters is de ontevredenheid over de variabele hypotheekrente bij de huidige geldverstrekker. Huiseigenaren vergelijken hun rente met andere aanbieders en kiezen vaak voor oversluiten.

Huis kopen?

Checken hoeveel hypotheek jij maximaal kan krijgen? Gebruik onze handige tool

Praat mee3 Reacties op “Oversluiten hypotheek blijft populair”
  1. Frits schreef op 

    Pierre, waarom schreeuw je zo? En waarom plaats je niet een advertentie in plaats van hier de slimmerik uit te hangen..

  2. Pierre OTTEN schreef op 

    OVERSLUITEN is ( meestal ) krankzinnig duur voor de klant!!!
    Zeker als er een PEPERDURE BOETERENTE moet worden betaald!!
    In dát geval moet men een zéér fors deel van de nieuwe rentevaste periode gebruiken, om deze HOGE KOSTEN terug te verdienen! NIET doen dus!
    In mijn aanstaande STANDAARD-boekwerk over HYPOTHEKEN en financieringen, doe ik uitgebreid verslag over dit beruchte OVERSLUITEN!!
    U kunt mij nu al telefonisch raadplegen: ing. Pierre OTTEN Hypotheek-SPECIALIST uit WEERT ( Limburg ): telefoon = 0495-58.57.43 ( svp. NA 11.00 uur ). Zie tévens mijn artikel-vermeldingen op GOOGLE onder: pierre otten ( met name het unieke NRC-artikel van februari 2002 ) van mevrouw drs. Erica Verdegaal !! Evenals haar artikel:VALKUILEN ( daarin waarschuw ik al in 2005, voor de enórme risico’s van de BELEGGINGS-hypotheek!! In mijn STANDAARD-boekwerk heb ik al 166 onderwerpen beschreven ( = 640 A4-pagina’s ); waarbij ik nog ca. 45 onderwerpen wil gaan beschrijven ( totaal: circa 750 à 800 A4-pagina’s )!!
    Graag tot uw dienst: Pierre Otten.

  3. david schreef op 

    oversluiten houdt in dat er ook mensen zijn die kiezen om in hun eigen huis te blijven wonen en niet gaan doorstromen naar een groter of kleiner huis.
    Ik hoop niet dat de acceptatie normen ook aan gescherpt zullen worden.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Good overview and explanations, but progress saving isn't always working
8