Oververzekerd voor zorgkosten? (Radio 1)

| Bron: Radio 1(1 reactie)

Oververzekerd voor zorgkosten? (Radio 1)Independer.nl in de media

Maandag praatte Edmond Hilhorst, mede-oprichter van Independer.nl, mee in het programma Avondspits van WNL met Joost Eerdmans. Het ging over de de zorgverzekering en dan met name alle mogelijke dekkingen die je kunt kiezen.

Zijn Nederlanders oververzekerd? Independer onderzocht dat een gemiddeld gezin 250 euro per jaar kan besparen op de zorgverzekering. Waarom zijn verzekeraars niet veel transparanter? Waarom kunnen we niet gewoon kiezen waarvoor we verzekerd willen zijn?

Bron: Radio 1

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
1 Reactie op dit artikel
  1. Onlangs mijn declaraties en vergoedingen over 2011 gecontroleerd. Over onduidelijkheden opheldering gevraagd bij IZA mijn zorgverzekeraar. Die wilde mijn geen inlichtingen geven uit hoofde van “PRIVACY” Mijn privacy!! via een omweg toch de gegevens achterhaald en geconstateerd dat Apotheek Centrumwaard in Heerhugowaard onterecht een artikel had gedeclareerd en betaald gekregen uit mijn verplicht eigen risico. IZA vertelde mij dat ik dat zelf met de apotheek moest opnemen. Mijn emails (ik ben langdurig in het buitenland) aan die apotheek werden echter niet beantwoord. De reactie van IZA was dezelfde. Wij doen niets. Zij hebben het betaald van mijn geld en daarmee is de kous af. Mijn controle werd niet op prijs gesteld.
    Gevolg: Mijn verplicht eigen risico wordt zo ontoereikend; vandaar de regelmatige verhogingen en natuurlijk dienen daarenboven ook de premies verhoogd te worden om zich in te dekken indien deze eigen risico’s niet meer toereikend zijn. Het terugvorderen van onterechte facturen van hulpverleners wordt bemoeilijkt zo niet onmogelijk gemaakt door onwil van de ontvangende partij. Conclusie: Hulpverleners kunnen declareren wat zij willen. Gecontroleerd wordt slechts steekproefsgewijs en rapportage van foute facturen wordt genegeerd. De verzekerde (betaler)staat alleen in de kou.

    Marinus Kop 3 augustus 2012 om 23:05
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603