Prijzenslag spaarrente

| Bron: Spits(1 reactie)

Prijzenslag spaarrenteIndepender.nl in de media

Rente kleine bank steeds hoger door kapitaalkrapte.

Voor wie geld opzij kan leggen valt er weer wat te halen. De rentes op spaartarieven zijn sinds medio 2009 niet zo hoog geweest. Zo biedt koploper LeasePlan Bank op dit moment 3,2 procent op een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden. Bank of Scotland heeft de rente gisteren naar 3,1 procent verhoogd.

De toeloop op spaardeposito’s van een jaar (3,95 procent) bij het kleine LeasePlan was de afgelopen periode zo groot dat de bank uit strategisch oogpunt nee moest verkopen. De bank limiteert spaartegoeden op zijn balans. Een woordvoerder van WestlandUtrecht Bank (derde met 3 procent) verklaart de concurrentie tussen de kleine banken door een krapte op de kapitaalmarkt. Met de economische crisis zijn veel beurzen smaller geworden.

Kleine banken proberen met een prijzenslag klanten aan zich te binden, zegt Edmond Hilhorst van vergelijkingssite Independer.nl. Dat grote banken als de Rabobank, ABN Amro en ING hun percentages laag kunnen houden wijt hij onder meer aan een gevoel van veiligheid bij grote banken. “Er is ook niet bij iedereen het besef dat het verschil van een procent rente op bijvoorbeeld 10.000 euro 100 euro scheelt.”

Volgens Jean-Paul Venmans van financiele consumentensite fx.nl zal de spaarrente-oorlog die voornamelijk door kleinere banken wordt uigevochten nog wel even zo doorgaan. Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl stelt dat de kleine banken elkaar in de gaten houden. “Daar is het verloop veel groter. Sowieso stappen klanten met een betaal- en een spaarrekening bij een grote bank weinig over.”

De Rabobank biedt op een rekening met kosteloos opneembaar tegoed 2,4 procent rente. Volgens een woordvoerder ‘doet de bank niet mee met stunttatieven’. Met 2,3 procent zitten andere grootbanken als ABN Amro en ING daar nog onder. Bij de ING gelden daarnaast beperkende voorwaarden.

Bron: Spits

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Op zoek naar een spaarrekening met de hoogste rente en de beste voorwaarden? Vergelijk bij Independer.nl snel en eenvoudig meer dan 90 spaarrekeningen en deposito's

1 Reactie op dit artikel
  1. Leaseplan Bank heeft de rente op haar spaarrekening zonder beperkende voorwaarden inmiddels verlaagd naar 2,86% effectief (= Nominaal 2,82%).

    Kijk voor actuele spaarrentes op onze sparen website. https://www.independer.nl/spaarrekening/intro.aspx

    Chris Oosterling (Independer.nl) 1 februari 2012 om 15:41
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603