Renteverschillen op spaarrekeningen veel kleiner na bankdrama’s

| Bron: Eindhovens Dagblad(nog geen reacties)

Independer.nl in de media

EINDHOVEN – De rentetarieven van spaarproducten bij Nederlandse banken wijken veel minder van elkaar af dan vorig jaar.
Spaarders die willen ‘shoppen’ treffen bij de grote banken hooguit verschillen van enkele tienden van procenten aan. Voor vrij opneembare spaarrekeningen gelden op dit moment bij de banken rentes van maximaal 2,5 tot 3 procent, blijkt uit gegevens op vergelijkingssite Independer.nl . Daarbij kan een aantal voorwaarden gelden, zoals verplicht maandelijks sparen, opnamekosten of een minimaal saldo.

De kleinere renteverschillen op de spaarmarkt zijn ontstaan na de ineenstorting van achtereenvolgens Icesave en DSB. Vooral de Rabobank was de afgelopen jaren de grote winnaar na de trammelant op de spaarmarkt. Het marktaandeel liep op naar liefst 43%. Dat wil zeggen dat van iedere 1000 euro aan particulier spaargeld in ons land 430 euro op een Rabo-rekening staat.

Voor de meeste spaarrekeningen geldt de hiervoor genoemde maximale rente niet eens. De vergoeding voor vrij opneembaar spaargeld op rekeningen zonder beperkende voorwaarden is bij veel banken inmiddels gedaald tot onder de twee procent. Onder meer de Rabobank hanteert voor de populaire ‘internetbonusspaarrekening’ een tarief van 1,9%. Dat percentage verdienen spaarders over het hoogste saldo in een kwartaal. Rabobank heeft daarnaast een rekening voor ‘loyale spaarders’, waarop 2,5% rente wordt vergoed. Deze klanten van de bank moeten wel over een saldo van minstens 20.000 euro beschikken om voor dit percentage in aanmerking te komen. Hoopvol signaal voor spaarders is dat Rabobank onlangs in België de rente bij internetbank Rabobank.be licht verhoogde (naar 2,35%). Dat was de eerste verhoging na een reeks van dalingen. In België ligt de spaarrente voor vrij opneembaar spaargeld momenteel licht hoger dan in Nederland.

Wie in aanmerking wil komen voor een rente van vier procent of meer, is aangewezen op een deposito. Op spaargeld dat minstens 10 jaar vaststaat, geldtin ons land een maximale rente van 4,5%, bij NIBC. Daarna volgt Fortis, met een percentage van 4,3%.

Bron: Eindhovens Dagblad

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Op zoek naar een spaarrekening met de hoogste rente en de beste voorwaarden? Vergelijk bij Independer.nl snel en eenvoudig meer dan 90 spaarrekeningen en deposito's

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603