Spaarrente duikt onder 3 procent

| Door: (nog geen reacties)

Spaarrente duikt onder 3 procentIndepender.nl in de media

AMSTERDAM – Spaarders kunnen voor het eerst in bijna een half jaar geen rente van 3 procent meer krijgen op gewone vrij opneembare spaarrekeningen. Onder invloed van de gedaalde Europese rente hebben Anadolu Bank, AT Bank, Centraal Beheer Achmea en WestlandUtrecht hun spaarrente deze maand namelijk verlaagd tot onder deze psychologisch belangrijke grens.

De vier voerden de spaarmarkt vorige maand nog aan met een rente van 3 procent. Nu gaan AT Bank, WestlandUtrecht, De Hypotheker en Bank of Scotland ‘aan kop’ met een spaarrente van 2,9 procent.

Daarna volgen Anadolu Bank en Centraal Beheer Achmea, die de spaarrente omlaag brachten van 3 naar 2,85 procent. Ook MoneYou biedt een rente van 2,85 procent. Spaarders bij LeasePlan Bank kregen deze maand een stevige renteverlaging voor de kiezen: van 2,82 naar 2,67 procent. Dat gold deze week ook voor spaarders bij NIBC Direct: van 2,9 naar 2,7 procent.

Volgens directeur Edmond Hilhorst van vergelijkingssite Independer.nl hebben veel banken hun spaarrentes verlaagd, omdat zij sinds enkele maanden goedkoper en makkelijker kunnen lenen bij de Europese Centrale Bank (ECB). “Daardoor hebben de banken het geld van spaarders minder hard nodig.”

Onaantrekkelijk

Op deze renteniveaus begint het voor consumenten onaantrekkelijk te worden om te sparen, gezien de huidige inflatie van rond de 2,5 procent en de zogenoemde vermogensrendementsheffing van de fiscus. Niettemin noemen financiële deskundigen het slim om altijd wat geld achter de hand te hebben op een spaarrekening, voor het geval uw auto of wasmachine het zou begeven.

Bij deposito’s met een looptijd van vijf jaar deden zich nauwelijks verschuivingen voor. NIBC Direct (4,2 procent) en LeasePlan Bank (4,15 procent) hebben hun rentetarief sinds begin dit jaar al niet meer veranderd.

Dat kan niet worden gezegd van Delta Lloyd en dochterbedrijf Ohra. Beide verzekeraars verlaagden vorige maand hun rente voor vijf jaar ‘vast’ al van 4,15 naar 3,9 procent. Deze maand schroefden Delta Lloyd en Ohra deze spaarrente verder omlaag naar 3,4 procent.

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Op zoek naar een spaarrekening met de hoogste rente en de beste voorwaarden? Vergelijk bij Independer.nl snel en eenvoudig meer dan 90 spaarrekeningen en deposito's

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603