Spaarrentes stijgen weer (video)

| Bron: NOS journaal(nog geen reacties)

Independer.nl in de media

De spaarrentes stijgen weer. De afgelopen weken voerde ongeveer de helft van de spaarbanken een renteverhoging door. Vooral kleine banken stunten met de tarieven om klanten te lokken.

De hoogste spaarrente staat nu op 3 procent. Een spaarrente van 3 procent is historisch gezien niet heel hoog, maar wel een stuk hoger dan ze in de afgelopen twee jaar zijn geweest.

Kleinere banken hebben meer moeite om geld aan te trekken. Met het geven van aantrekkelijke rentes proberen ze dat geld toch binnen te krijgen.

Vertrouwen
De grote banken hebben dat niet nodig en kunnen daardoor volstaan met minder hoge rentes.

“Dat komt doordat grote ondernemingen ook geld over hebben op dit moment. En dat brengen ze naar die grote banken waar ze veel vertrouwen in hebben. Dat doen ze minder naar kleine banken”, legt Edmond Hilhorst van de commerciële vergelijkingssite Independer.nl uit.

Bij de grote banken is de hoogste rente 2,3 procent voor een vrij opneembare spaarrekening.

Consumenten sparen
Consumenten hebben nogal wat spaargeld waar banken op kunnen azen. Uit cijfers van De Nederlandsche Bank blijkt dat huishoudens in het afgelopen kwartaal bij elkaar ruim 360 miljard euro hebben gespaard.

Een jaar eerder was dat nog bijna 351 miljard. Hoewel er volgens DNB wel een stijgende lijn te zien is, is het geen significante toename.

Bron: NOS journaal

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Op zoek naar een spaarrekening met de hoogste rente en de beste voorwaarden? Vergelijk bij Independer.nl snel en eenvoudig meer dan 90 spaarrekeningen en deposito's

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603