Vakantie verzekeren

| Bron: Gooi en Eemlander - Ombudsman(nog geen reacties)

Independer.nl in de media

Nu de wintersport weer voor de deur staat, sluiten veel mensen op het laatste moment een reisverzekering af.  Waar moet u op letten bij het afsluiten van een reisverzekering? Veel vakantiegangers sluiten een reisverzekering af voor het gemak en kijken niet kritisch naar de dekking.

Moet ik medische kosten meeverzekeren op mijn reisverzekering?

De basisverzekering vergoedt voor iedereen spoedeisende medische zorg in het buitenland. U krijgt maximaal 100% van het Nederlandse tarief vergoed. In vrijwel alle Europese landen zijn de kosten voor medische zorg lager dan in Nederland. De basisdekking van uw zorgverzekering is dan bij spoedeisende hulp voldoende. Buiten Europa is de gezondheidszorg in een aantal landen veel duurder dan in Nederland. Voor die meerkosten heeft u dan een aanvullende reisverzekering nodig met dekking voor geneeskundige kosten.

Is mijn auto ook meeverzekerd op mijn reisverzekering?
Vaak biedt uw autoverzekeraar in beperkte mate hulp in het buitenland aan. Overigens heeft u via uw autoverzekering maar zelden recht op een vervangende auto. U kunt dit ook regelen via  bijvoorbeeld de ANWB of Route Mobiel. Daarnaast kunt u ‘Autohulp Buitenland’  meeverzekeren bij uw reisverzekering. Afhankelijk van de situatie kan een vervangende bestuurder of ander vervoer voor uzelf en de auto naar Nederland worden geregeld. Waarvoor uw exact bent verzekerd kunt u nalezen in de polisvoorwaarden.

Wanneer kan ik het beste een doorlopende reisverzekering aanvragen?
In het algemeen is een doorlopende reisverzekering goedkoper als je per jaar drie weken of langer op vakantie gaat. Je bent altijd verzekerd en hoeft er niet meer naar om te kijken. Ook het overgrote deel van de mensen die buiten Europa op vakantie gaat, heeft een doorlopende polis. En dat is heel slim, want werelddekking bij een kortlopende reisverzekering is duur.

Het is zinvol de premies en dekkingen van de verschillende reisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Voor een objectief advies kunt u terecht op Independer.nl.

Bron: Gooi en Eemlander - Ombudsman

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0

Op zoek naar een reisverzekering? Wordt het een doorlopende of kortlopende reisverzekering? Independer.nl helpt je kiezen. Vergelijk alle reisverzekeringen en sluit de reisverzekering af die bij jouw situatie past.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603