“Vergelijkingssites zijn onbetrouwbaar”

| Bron: Editie NL(nog geen reacties)

Independer.nl in de media

De NMa vindt de kwaliteit van vergelijkssites onder de maat. De info klopt niet of is incompleet: onbetrouwbaar dus! En dat terwijl consumenten er wél op vertrouwen…

Info klopt niet
De Nederlandse Mededingingsautoriteit onderzocht 21 vergelijkingssites voor spaarrekeningen en 17 sites voor doorlopende reisverzekeringen. Er werd voornamelijk gekeken naar correctheid, volledigheid en transparantie. De NMa kwam tot de conclusie dat op meer dan 60 procent van de sites een belangrijk deel van de informatie gewoon niet klopt. Bovendien worden op een groot deel van de sites niet alle producten getoond. Lekker vergelijken dus!

Kun je nog wel vergelijken?
Van de sites voor reisverzekeringen vond de NMa twee vergelijkingssites oké. Dit zijn Independer en Geld.nl. Bij de spaarrekeningen is er geen één vergelijkingssite die aan de criteria voldoet. De NMa vindt dat er een gerdragscode moet komen om de kwaliteit van deze vergelijkingssites te verbeteren.

De vraag is nu: kun je eigenlijk nog wel vergelijken als er zoveel met die sites mis is? Omdat vergelijken voor de consument belangrijk is raadt de NMa aan om altijd meerdere vergelijkingssites te gebruiken. Ook doe je er goed aan om de informatie die op de vergelijkingssites staat te checken met de site van de desbetreffende aanbieder.

Kortom: vergelijken wordt een ENORME klus… succes

Bron: Editie NL

Tweeten 0
Google+ 0
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603