Wat je nú nog even bij de zorgverzekeraar moet declareren:

| Bron: BNR nieuwsradio(2 reacties)

Independer.nl in de media

De dure decembermaand is weer aangebroken. Maar in plaats van alleen maar geld uit te geven, kan je ook flink besparen. Vijf dingen waar je voor het einde van dit jaar gebruik moet maken, voordat deze niet meer vergoed worden door je zorgverzekeraar:

1. De tandarts
Vanaf 1 januari mogen tandartsen hun eigen tarieven bepalen en verwacht wordt dat een bezoek aan de tandarts vanaf 1 januari een stuk duurder wordt. Die dure kroon kun je dus het beste dit jaar nog laten zetten.

2. Stop nu met roken
Stop nu nog met roken. Tenminste: als je gratis hulpmiddelen wilt van de verzekering. Die gaan vanaf 1 januari namelijk uit het pakket.

3. Dieetadvies wordt niet meer vergoed
Dieetadvies wordt in 2012 niet meer vergoed, zegt Edmond Hilhorst directeur van vergelijkingssite Independer.nl. “Als je wilt afvallen met hulp, is het daarom verstandig nu naar een diëtiste te gaan.”

4. Sla nog wat maagzuurremmers in
Maagzuurremmers worden vanaf 2012 alleen nog maar vergoed voor chronische gebruikers. Neem je ze alleen incidenteel? Sla dan dus nu even een kleine voorraad in.

5. Kijk kritisch naar je aanvullende verzekering
De kosten van de aanvullende verzekering gaan flink omhoog, terwijl het aanbod afneemt. Vooral aan een bezoekje aan de fysiotherapeut spekt de overheid veel minder mee.

“Chronisch zieken moeten bijvoorbeeld fysiotherapie voor een groot deel zelf gaan betalen. Zo krijgen ze tot 1 januari onbeperkt hulp, maar in 2012 worden er nog maar een limitatief aantal vergoed. Kijk daarom goed of zo’n aanvullende verzekering nog wel zin heeft en of je van dat geld niet beter de zorg zelf kan betalen”, aldus Hilhorst.

Bron: BNR nieuwsradio

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
2 Reacties op dit artikel
  1. ik heb een vraag? heb een volledige prothese en heb toestemming voor een
    nieuwe, heb aanvullend 1 en kreeg van de menzis te horen dat ik nou een
    vpt2 heb en niks hoef bij te betalen? omdat dat uit de awbz komt. Nou
    krijg ik een brief dat ik 25 procent moet bij betalen, ik snap er helemaal niks meer van. Wat moet ik nou doen? weet u dat, de pollis wordt ik ook niet wijzer van vriendelijke groet mvr o-Hommersom.

    o-Hommersom 15 maart 2012 om 09:37
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603