Woonverzekering hier duur

| Bron: Eindhovens Dagblad(nog geen reacties)

Woonverzekering hier duurIndepender.nl in de media

Eindhoven – Woonpakketverzekeringen zijn in Eindhoven duur. Alleen in Amsterdam en Utrecht betalen mensen meer premie voor zo’n woonpakketverzekering. Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Independer.nl.

Independer zette alle premies van inboedel- en opstalverzekeringen in veertig Nederlandse gemeenten op een rij.

Uit de vergelijking kwam naar voren dat mensen in Spijkenisse gemiddeld het minst betalen voor een woonpakketverzekering. Per jaar tellen zij gemiddeld een premie van 207,40 euro neer. In Amsterdam zijn bewoners gemiddeld 320,50 euro kwijt. Het verschil in premie is 55 procent.

Na nummer twee Utrecht (318,00 euro) is Eindhoven de derde gemeente op de ranglijst van dure locaties. Eindhovenaren betalen gemiddeld 309,05 euro per jaar. Ook Tilburg (4, 305,09) en Breda (5, 296,29) staan als duur genoteerd. Den Bosch (7, 282,01) is eveneens aan de dure kant.

Opvallen is dat een andere middelgrote stad, Groningen, juist de op één na goedkoopste is. Groningen betalen gemiddeld maar 216,28 euro. In Zwolle en Alkmaar is de bewoner ook goedkoop uit.

Independer heeft geen sluitende verklaring gevonden voor de enorme premieverschillen. Aan het verschil in herbouwwaarde -kosten om een huis opnieuw op te bouwen na een brand- kan het niet liggen. Onderzocht zijn premies voor rijtjeshuizen van gezinnen die 2100 tot 3000 euro netto verdienen. De herbouwwaarden van zulke woningen lopen niet veel uiteen.

Independer denkt dat een grotere kans op inbraak in grote steden de doorslaggevende factoor is, maar heeft hierdoor geen concrete aanwijzingen. Opvallen is ook dat de relatief lage premies vooral boven de grote rivieren betaald worden.

Bron: Eindhovens Dagblad

Lees meer over: inboedelverzekering, opstalverzekering

Tweeten 0
Google+ 0

Op zoek naar een woonverzekering? Vergelijk via Independer.nl meer dan 115 opstal- en inboedelverzekeringen. Sluit de beste woonverzekering af die past bij jouw situatie!

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603