Aanslagen Brussel: kan ik mijn reis kosteloos annuleren?

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Na de laffe aanslagen op de luchthaven en een aantal metrostations in Brussel, wordt er met man en macht gewerkt om alle vluchten weer op gang te laten komen. De luchthaven is vandaag nog wel volledig gesloten voor inkomende- en uitgaande vluchten. Wat als je vandaag naar Brussel zou vliegen, of bijvoorbeeld komend weekend zou gaan maar vanwege alle onrust liever thuisblijft? Kun je dan een beroep doen op je annuleringsverzekering

Ticket omboeken of annuleren via reisorganisatie

Heb je een ticket voor een vlucht van of naar Brussel? Dan kun in ieder geval tot en met 28 maart 2016 je reis kosteloos omboeken of annuleren via de reisorganisatie. Dat geldt ook voor treintickets voor de Thalys. Neem hiervoor contact op met de reisorganisatie, zij helpen je verder.

Ook vliegtuigmaatschappijen Brussel Airlines, Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines en Germanwings bieden de mogelijkheid om tot en met 28 maart kosteloos te annuleren.

Annuleringsverzekering vergoedt annuleringskosten niet

Je annuleringsverzekering speelt in deze situatie geen rol. Dreiging van een terroristische aanslag of onrust na een aanslag valt namelijk niet onder de dekking. Ook als je nu in Brussel bent en eerder naar huis wilt, vergoedt je annuleringsverzekering de kosten niet. Neem in dat geval ook contact op met je reisorganisatie.

Controleer reisadvies bij Rijksoverheid

Na de aanslagen van gisteren geldt in België het hoogste dreigingsniveau voor terrorisme. Vertrek je binnenkort naar Brussel? Houd dan het reisadvies in de gaten op de website van de Rijksoverheid.

 

 

Lees meer over: reisverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603