Het aantal inbraken in Nederland daalt. Maar het bedrag dat aan schade wordt geclaimd, bijvoorbeeld op de inboedelverzekering, neemt op regionaal gebied juist toe. Dat blijkt uit onderzoek van schadespecialist CED in samenwerking met Assurantie Magazine. Vooral in Zeeland en Drenthe namen de schadeclaims flink toe.

Daling aantal inbraken

Het aantal keer dat in Nederland werd ingebroken daalt al langere tijd. In de eerste helft van 2014 werdt maar liefst 15% minder vaak ingebroken dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt voor een groot deel door preventieve maatregelen. De kans dat op inbraak is 90% kleiner als je hang- en sluitwerk hebt dat de inbreker drie minuten buiten de deur houdt. Wanneer je woning goed beveiligd is en je hebt het Politiekeurmerk Veilig Wonen, krijg je van je verzekeraar vaak ook korting krijgt op de premie van je inboedelverzekering.

Meer schadeclaims inboedelverzekering

Per inbraak nam het schadebedrag dat wordt geclaimd met 4,8% toe. In Drenthe steeg het zelfs met 30% en in Zeeland met maar liefst 36%. Regionale verzekeraar ZLM uit Zeeland herkent dit beeld, en denkt dat dit werd veroorzaakt door de bendes die in die periode actief waren. In Utrecht, Friesland en Overijssel daalde juist de hoogte van de claims. Daardoor daalde de totale waarde van de schadeclaims met 9%.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Ik hoop dat mijn aanvraag goedgekeurd word.
10