Amfexa 5 mg(dexamfetamine) voor ADHD niet meer volledig vergoed per 1 mei

| Door: (43 reacties)

In het nieuws

Vanaf 1 mei mogen apothekers geen dexamfetamine meer bereiden en leveren. Hiervoor in de plaats komt het medicijn Amfexa, dat in een fabriek wordt gemaakt. Voor patiënten die dit middel gebruiken, betekent dit dat ze voortaan een eigen bijdrage (tot ruim 70 euro per maand) moeten betalen. Voor gebruikers van Ritalin, Concerta, Strattera of een ander ADHD-geneesmiddel verandert er niets.

Van eigen bereiding naar fabrikant

Dexamfetamine wordt gebruikt door patiënten die geen baat hebben bij methylfenidaat. Deze werkzame stof zit onder meer in medicijnen als Ritalin en Concerta. Dexamfetamine werd bereid en geleverd door de apotheek zelf en volledig vergoed door de basisverzekering. Nu er een fabrikant is die dexamfetamine (onder de naam Amfexa) op de markt brengt, mogen apothekers dit middel niet meer zelf maken en leveren. Dat staat zo in de wet.

Eigen bijdrage

Nu dexamfetamine niet meer door de apotheek zelf wordt bereid, vervalt de volledige vergoeding uit de basisverzekering. Er moet nu voor Amfexa 5 mg een eigen bijdrage worden betaald. Voor ADHD-medicijnen geldt dat er maximaal € 3,63 per doosje wordt vergoed. Een doosje Amfexa 5 mg kost € 27,18 en dus moeten gebruikers € 23,55 per doosje zelf betalen. Gemiddeld gebruiken patiënten 2-3 doosjes per maand. De eigen bijdrage kan daarmee oplopen tot ruim 70 euro per maand.

“Consument onterecht dupe van wijziging vergoeding”

Ruud Martens, directeur van Independer, vindt niet dat je verzekerden onverwacht met extra kosten mag opzadelen. “De zorgverzekering is de enige verzekering die je maar één keer per jaar kunt aanpassen of opzeggen. Het is daarom extra belangrijk dat verzekerden erop kunnen vertrouwen dat de overheid de vergoedingen niet ineens tussentijds aanpast. Daar is nu wel sprake van. Als gebruikers van dexamfetamine hadden geweten dat dat zou worden vervangen door Amfexa hadden ze zich per 1 januari voor de eigen bijdrage kunnen verzekeren. Nu is dat niet meer mogelijk. Zij worden nu, buiten hun schuld om, opgezadeld met extra uitgaven voor medicijnen die ze mogelijk al jaren gebruiken. Hoewel verzekeraars niets aan dit beleid kunnen doen, zou het mooi zijn als zij gebruikers van Amfexa geen eigen bijdrage in rekening brengen tot het eind van dit jaar. Of als patiënten de mogelijkheid krijgen zich bij te verzekeren tegen Amfexa.”

Aanvullende verzekering

Heb je een aanvullende verzekering die de eigen bijdrage van medicijnen vergoedt? Kijk dan in de voorwaarden of dit ook voor ADHD-medicijnen geldt. Want dan krijg je de eigen bijdrage voor Amfexa wel (deels) vergoed. De hoogte van de vergoeding hangt af van je aanvullende verzekering. Meer informatie hierover vind je op onze ADHD-vergoedingenpagina. Heb je geen aanvullende verzekering die dit vergoedt? Dan moet je de eigen bijdrage tot het eind van het jaar zelf betalen. Per 1 januari kun je je zorgverzekering wijzigen en je hier wel aanvullend voor verzekeren.

Update 19-4-2016: Er zijn nog steeds mogelijkheden om dexamfetamine vergoed te krijgen. Meer lees je in dit artikel.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 1
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

43 Reacties op dit artikel
 1. Dexamfetamine wordt ook bij Narcolepsie voorgeschreven.
  Voor Amfexa zijn geen ontwikkelingskosten betaald. Het recept is precies hetzelfde als het product dat de apotheker maakte.
  Nu 7,5 keer zo duur. Misdadig.
  Heel raar dat de apotheker het volgens de wet niet meer mag maken.
  De gezondheidszorg moet goedkoper, maar met deze wet gaat dit voor de patient of de ouders niet lukken.
  Gauw deze wet veranderen.

  Brenda 14 april 2016 om 20:27
  • idd misdadig,ik gebruik 7 tabletten per dag en ben eindelijk rustig en in staat goed te functioneren na jarenlange gevoelens van onrust in mezelf. voel me mega hyper als ik de dex niet neem.dit gaat me 150eur per maand kosten. tis betalen of mijn baan op t spel. hoop dat er snel een generiek en goedkoop medicijn op de markt komt.ze hebben geen patent op dit geneesmiddel lijkt me.

   druk drukdruk 14 april 2016 om 20:45
  • Er loopt een burgerinitiatief waar we op kunnen stemmen. Heb dat ook gedaan. Google maar naar dure dex!

   Peter 15 april 2016 om 23:01
 2. Ik gebruik dit medicijn a 6 tabletten per dag al jaren en belachelijk dat doordat er een andere fabriekant komt ik ineens daar de dupe van bent. Er zijn ook mensen in dit land met een wat lager inkomen en die dit niet kunnen betalen.

  vivian 15 april 2016 om 00:27
 3. Vrije markt
  Privatisering
  Macht vd zorgverzekeraars

  Allemaal taal correcte termen voor verloedering van de samenleving.

  Walgelijk.

  jewe 15 april 2016 om 02:44
 4. Gewoon diefstal dit. Schandalig.

  Peter 15 april 2016 om 06:20
 5. Ik vraag me eigen af hoe dat gaat met kinderen die aan die medicijnen zitten moeten we dan ook bij betalen

  Heid5 15 april 2016 om 07:39
 6. Beste Heid5,

  Voor kinderen gelden helaas dezelfde regels. Ook voor hen geldt een eigen bijdrage.

  Dianne Sie (Independer.nl) 15 april 2016 om 10:59
 7. We zijn dan ook direct een petitie gestart om dit aan te pakken: http://petitie.dexamfetamine.nl/zqIxo4. Al 8500 mensen hebben ondertekend en binnenkort gaan we naar Den Haag!

  Thijs 15 april 2016 om 12:01
 8. Wat is eigenlijk de reden dat apothekers het niet zelf meer mogen bereiden als het op de markt wordt aangeboden?

  Koen 15 april 2016 om 12:55
  • Patenten op medicatie. Belachelijk, want dit middel wordt echt al heel erg lang gemaakt. De onderzoekskosten en ontwikkelkosten zijn voor een “nieuwe” fabrikant dus nihil, maar toch wordt de prijs flink opgeschroefd. En onze overheid vind het allemaal prima.

   Elke 15 april 2016 om 14:07
   • Als toevoeging zie oa dit wikipedia artikel: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Generiek_geneesmiddel

    Elke 15 april 2016 om 14:10
    • Bedankt voor de info, maar geloof niet dat ik m helemaal begrijp. Blijkbaar heb je al een tijd patenten op dexamfetamine. Wil je hiermee zeggen dat de fabrikanten van amfexa nu alsnog het alleenrecht krijgen op de productie van dexmafetamine?

     Koen 20 april 2016 om 17:33
     • De fabrikant van Amfexa krijgt inferdaad (op een paar uitzonderingen na) het alleenrecht om dexamfetamine 5mg te produceren en verkopen.

      Er was nog geen patent op gebruik van dexamfetamine bij ADHD en ADD. Dat patent is nu aangevraagd en toegekend, waardoor alleen de officiele fabrikant (eigenaar van het patent) dexamfetamine mag maken totdat het patent afloopt. De officiele fabrikant bepaalt ook de prijs, die nu dus flink opgedreven wordt.

      Wanneer je dus dexamfetamine 5mg voorgeschreven krijgt, zul je voortaan Amfexa meekrijgen van de apotheek. Dit middel is behoorlijk duurder dan wat de apothekers voorheen zelf maakten (of voor collega-apotheken maakten).

      Ik heb begrepen dat er nog verzekeraars zijn die 2,5 mg ook vergoeden. De dexamfetamine 2,5mg mag vermoedelijk nog wel gemaakt worden door dezelfde mensen die het eerder ook maakten en zal dus waarschijnlijk minder duur zijn dan Amfexa. De reden dat 2,5mg nog wel gemaakt mag worden, is dat de officiele fabrikant van Amfexa geen 2,5mg maakt en de 5mg Amfexa niet makkelijk tot precies 2,5mg te doseren is. Er zit wel een breukstrip op de tablet, maar breken maakt de dosering niet precies genoeg.

      Elke 20 april 2016 om 19:36
    • (als reactie op je laatste bericht, ik kan daar niet op reageren)

     Dat is inderdaad belachelijk. Zou je dexamfetamine dan nog wel in de oude vorm voor narcolepsie kunnen krijgen? Want dan voel ik bij deze ineens een verschrikkelijke vermoeidheid opkomen.

     Koen 21 april 2016 om 10:05
 9. Ik ben er doodziek van, ben jaren geleden afgekickt van de ritalin ivm ernstige maagklachten nu moet ik weer door deze hel dankzij minister Schippers en de medicijnmaffia. Ik ben arbeidsongeschikt heb door mijn ziektes al genoeg extra bijbetalingen. Heb amper geld voor een brood als het zo doorgaat…..Heb ik nog maar 1 optie.

  Gerda 15 april 2016 om 13:06
 10. Belachelijk is dit. Ik ben gestopt met de ritalin omdat ik me hier verschrikkelijk onder voelde maar ff meer als 100 euro per maand missen gaat me ook niet lukken. Ben ik weer het dupe van al dat gedoe. En vorig jaar ook al geen tegemoetkoming meer van het CAK gehad omdat de gemeente het niet geregeld had. Maar weer naar de psych om iets anders qua medicatie te gaan regelen. Dit kan ik dus echt niet betalen.

  Chantal 15 april 2016 om 13:22
 11. Ben een stuk verder in mijn zoektocht.
  Heb van iemand die bij de beoordeling is geweest de volgende site gekregen: https://www.knmp.nl/patientenzorg/geneesmiddelen/apotheekbereiding/veelgestelde-vragen-vergoedingsstatus-dexamfetamine

  Daarin staat onderaan dat de 2,5 mg tabletjes wel doorgeleverd mogen worden en dat de apotheker het voor eigen patiënten mag maken. Dan moet je verzekering het nog wel goedkeuren. Maar is waarschijnlijk wel goedkoper dan de bijbetaling die er nu voor staat.

  Blijkbaar moeten we dus op zoek naar een apotheker die dit kan en wil.

  Brenda 15 april 2016 om 13:47
  • Als er een apotheek gevonden is, dan hoor ik dat graag… Heb vandaag te horen gekregen dat ook de 2,5mg niet 100% zeker onder de oude regels zal blijven vallen. Er wordt gedacht van wel, maar niemand kan het me garanderen.

   Elke 15 april 2016 om 14:11
  • Wij (VGZ) blijven beide opties vergoeden. 2.5 gr tabletjes kan de apotheek bij grootbereider bestellen.

   Dennis Verschuren 15 april 2016 om 16:42
   • Onze apotheek maakt wel 2,5 mg, maar niet in tabletvorm, maar capsules. Bestaan ze echt ook in tabletvorm? Dat scheelt zoveel hulpstoffen. Ik zou graag weten waar deze gemaakt worden.

    Caroline Allijn 3 mei 2016 om 15:47
  • Je hebt helemaal gelijk. Fijn dat de 2.5 Mg nog mag worden vergoed.
   Maar daar kan de apotheker niet aan de grondstof komen. Dus die zijn niet meer te verkrijgen. Terug bij af. Gewoon betalen. Nou das fijn en voor het hele jaar komen de kosten op 8 à 900 euro. Goede gezondheidszorg hier in Nederland.

   Anke 13 mei 2016 om 16:33
 12. Gelegaliseerde diefstal. Niets meer en niets minder. Dat een patentaanvraag op een middel wat al zolang “generiek” (of magistraal bereid) beschikbaar is überhaupt goedgekeurd kan worden verbaast me enorm. Je zult maar meerdere mensen binnen één gezin hebben die al van alles geprobeerd hebben, maar bij dit middel de beste ondersteuning hebben gevonden.

  Elke 15 april 2016 om 14:15
 13. Wat een schande zeg ..
  Ik denk dat ik het land maar uitga en terug kom als asielzoeker .. Dan krijg je alles nml

  Dit word weer illegaal verkoop op straat
  Kan je op wachten ..

  Maar dan krijg je ook dat er capsules worden gemaakt
  Met troep er in en word verkocht als…

  Waar zijn ze mee bezig ..

  Jacky 15 april 2016 om 16:03
 14. Mijn zoontje reageert buitengewoon slecht op Eitslun. Hij viel in 3 weken tijd 3 kilo af en werd heel agressief. Nu is net helemaal ingeregeld op Dex, hij reageert hier geel goed op, krijg je dít!
  Wat nu? Zelf betalen is geen optie, dan zijn we met een half jaar failliet . ?

  O. Van Doorne 15 april 2016 om 16:09
 15. Belachelijk!!
  Ik heb dus vanaf 1 mei een heel groot probleem.
  Zonder de dex-amfetamine kan ik niet goed functioneren zoals het hoort, en geld er voor heb ik niet. Me eigen bijdrage doe ik al een jaar over om af te betalen,, dus dit is te idioot voor worden..
  En nu zullen mensen zeggen probeer dan andere medicatie voor adhd,, maar die heb ik allemaal al gehad en heb alleen baat bij dexamfetamine.
  Dit word een ramp!!!!

  Chantal 15 april 2016 om 18:27
 16. Geweldig, eindelijk iets rustiger na 25 jaar onrust en depressies, ja zelfs helemaal niets meer kunnen (dag in dag uit migraine hebben, misselijk zijn, geen licht en geluid kunnen verdragen, in bed MOETEN blijven met de dekens over je hoofd van ellende; levend dood; zo kun je het omschrijven)
  KRIJG JE DIT!!??!!

  Slik zelf 15 tabletten (5mg per tablet) per dag en op drukke dagen 1-3 meer (doe dat bij hoge uitzondering en geloof me, ben een keiharde tante die het zichzelf gewoonlijk vele malen lastiger maakt dan nodig is) (heb een snelle stofwisseling)

  Ritalin en Concerta maken mij zeer maar dan ook zeer depressief.

  De dexamfetamine gemaakt door die fabriek zijn een ramp: ik heb dan de hele dag pijn in mijn hoofd en ik slaap niet, ik heb een ernstige rebound die vaak uit in prikkelbaarheid en woede uitbarstingen; NIET GOED DUS!
  Dit komt doordat er andere hulpstoffen worden gebruikt waar ik als zeer gevoelig persoon (dat heet hoog sensitief; stelletje mafkezen die blijven zeggen dat die shit hetzelfde is als de medicijnen die wél voor me werken!) en mede door mijn feitelijk super werkende stofwisseling doet het me dan meer kwaad dan goed.

  Terwijl ik met de dexamfetamine die per 1 mei dus niet meer wordt vergoed; nergens last van heb. Hierdoor kan ik weer redelijk lezen en soms zelfs tv kijken.

  Durf niet eens uit te zoeken wat het financieel voor mij gaat betekenen.
  Zie de opleiding die ik eindelijk op m’n 25ste kan doen (ja, die betaal ik 100%, geen financiëring) al aan mijn neus voorbij gaan. Werken kan ik dan ook wel vergeten, want ik krijg alles van buiten ongefilterd binnen.

  JA het zit in mijn hoofd: het heet ADHD gecombineerde type en ZONDER DEXAMFETAMINE kunnen personen zoals ik NIET FUNTIONEREN.

  NEE er is niets mis met mij, maar met deze achterlijke, walgelijke, op geld beluste, egoïstische wereld en maatschappij waar we in leven. BAH BAH! Kots er letterlijk op.

  Mensen met ADHD hebben geen afwijking. De bovenkamer werkt gewoon anders.
  Ik ben normaal, inclusief mijn ADHD.

  De VERZIEKTE WERELD vandaag de dag en ja; ÓÓK DE NEDERLANDSE MAATSCHAPPIJj; die zijn NIET NORMAAL, die WIJKEN AF van hoe het bedoelt is en DÁT IS HET PROBLEEM!!!!!!

  Paulien van Duijn 15 april 2016 om 21:00
  • ik herken dit probllem mijn zoon heeft door de andere medicijnen met hetzelfde stofje ook deze bij werkingen
   ik word hier heel boos over
   ik hoop dat ze alles terugdraaien want dit gaat niet werken ben ik bang
   en dan heb ik het nog niet eens over de kosten die we moeten betalen
   ik wil je iig heel veel sterkte wensen

   anja damen 20 april 2016 om 16:41
  • Ik slik ook 75 mg per dag. Gaat mij 375 euro per maand kosten. CZ vergoed niks. Via de juiste kanalen van CZ om uitzondering gevraagd omdat andere medicatie niet werkt en dex voor mij echt de enige oplossing is. Ik ben jaren lang verslaafd geweest aan alcohol en drugs. Nu door de dex 1 jaar en 1 maand clean. Dit ook aangegeven bij CZ. Maar ze wijzen mijn aanvraag gewoon af of het niks is. Ze zien mij liever in een kliniek zitten dan dat ik clean blijf. Wat een organisatie CZ zorg Haal de zorg maar weg . Bah CZ centen tikkers.

   Remky 17 juni 2016 om 17:51
 17. Met tranen in mijn ogen heb ik dit nieuws gelezen. 15 jaar lang heb ik met ernstige vermoeidheidsklachten rondgelopen (zelfs een parttime baan kon ik niet aan) voordat uiteindelijk vorig jaar de diagnose ADHD werd gesteld. Deze medicijnen hebben mijn leven voorgoed veranderd. Ik kan nu fulltime werken en heb ’s avonds niet meer het gevoel een marathon gelopen te hebben, zoals ik dat voorheen wel had. Ik functioneer niet zonder! 15 jaar, en nu dit! Waarom?!!!

  Arya 15 april 2016 om 21:17
 18. Vanmorgen was ik super vrolijk, ik had namelijk een 10 voor mijn engels examen gehaald, een van mijn vele academische overwinningen van de laatste tijd, allemaal te danken aan dexamfetamine. Mijn dag kon echt niet meer stuk, totdat ik bij de apotheker stond voor mijn medicatie en opeens een rekening van 72 euro voor mijn neus geschoven kreeg en ik letterlijk in huilen ben uitgebarsten. Dit kan ik niet betalen en zonder dexamfetamine functioneer ik totaal niet. Ik heb chronische vermoeidheid door trauma’s, zonder die dexamfetamine slaap ik alleen maar, letterlijk. Ik kan gewoon onmogelijk wakker blijven gedurende de dag, ik val zelfs bij metal concerten in slaap. Dexamfetamine was het enige wat mij hielp. Zonder mijn medicatie kan ik mijn opleiding, en eigenlijk gewoon mijn hele leven op mijn buik schrijven. Nu word ik weer het levenloze hoopje ellende wat ik voor de medicatie was. Ik ben compleet verslagen en ik heb geen idee hoe ik nu verder moet. Dit kan toch niet waar zijn!

  Karin 19 april 2016 om 12:57
  • Beste bezoekers van ons weblog. Wat een schrijnende verhalen om te lezen. Het gaat ons erg aan het hart en wij hebben daarom een aantal tips verzameld en op een rijtje gezet. We hopen u hiermee weer opweg te helpen. Lees onze tips hier.

   Jen van Horen (Independer.nl) 19 april 2016 om 13:53
 19. ik vind dit echt heel slecht, want ik ging deze week met het herhalingsrecept van mijn zoon naar de apotheek en kreeg te horen dat zijn medicatie niet meer vergoed werd, toen kreeg ik een vervangend medicijn aangeboden maar nu blijkt 2 dagen later dat ze dat medicijn nog niet kunnen leveren omdat bij de fabriek waar ze gemaakt worden de grondstoffen niet aanwezig zijn en waarschijnlijk pas 1 mei geleverd worden
  dit zou dus betekenen dat mijn zoon volgende maand zonder medicatie zit.
  ik vind dit echt niet normaal
  ik hoop dat die ….. daarboven eens nadeken wat ze mensen aandoen

  anja damen 20 april 2016 om 16:38
 20. Door de dexamfetam kan ik sinds 10 jaar weer een normaal leven lijden, nu met de medicijnen eindelijk mijn leven weer op orde krijgen. Maar door ons zorgsysteem worden we niet meer als mensen gezien maar als lopende portomonee’s. Het eigenrisico dievenconcept waarbij elk jaar een bedrag word toegevoegd, En dan komt dit nog! Begrijpen de zorgverzekeraars/ministers niet dat dit voor hun op termijn meer gaat kosten? En zich dan afvragen over het tekort in de begroting.

  Onbegrijpelijk!

  Ben 22 april 2016 om 15:36
 21. In het artikel staat dat kosten kunnen oplopen tot € 70 per maand, maar dit is nog niet eens het minimum voor het gros van de mensen!!! (3x 5mg per dag is namelijk al zo’n € 93). In werkelijkheid zullen de kosten makkelijk oplopen tot € 300 per maand.

  Ilona 23 april 2016 om 09:41
  • En dan hebben we het niet eens over het eigen risico. Je betaalde namelijk ook een stukje eigen risico voor deze medicatie. En dit valt nu ook weg, waardoor je minder snel de top van je eigen risico bereikt. Je wordt dus eigenlijk dubbel “genaaid”.

   Arno C. Diersman 17 mei 2016 om 22:37
 22. Ik kan wel dag met het handje zeggen tegen een, eindelijk, gestructureerd leven, mijn baan en mijn sociale contacten want dit ga ik niet trekken. Het is te gek voor woorden. Schandalig! Geld verdienen over de rug van de zwakkeren. Immorele graaiers, walgelijk.

  John 23 april 2016 om 13:20
 23. Ik vind het vooral jammer dat deze plotselinge verandering juridisch mogelijk is. Dat een monopolie positie in deze van het betreffende farmaceutisch bedrijf schijnbaar perfect legaal is.
  En dat er gespot wordt met de intelligentie van velen door te stellen dat deze zet vooral te maken heeft met het borgen van de kwaliteit en de veiligheid van het productieproces. En niets met commercieel gewin?!

  Thomas meewissen 24 april 2016 om 13:43
  • schandalig dit hoor.kom net bij de apotheek om dexamfetamine voor mijn zoon te halen krijg ik wat mee om de weekend door te komen en moet ik maandag de rest halen met betaling van de eigen bijdrage.mijn zoon reageerd heel slecht op ritalin en de dexamfetamine helpt hem echt rustig in zijn hoofd worden,dit is echt schandalig.ik kan de eigen bijdrage als bijstandsmoeder echt niet betalen en nu dan minister Schippers?

   jessica 29 april 2016 om 18:50
   • Geloof me, minister Schippers ligt hier niet wakker van…zet nooit VVD-ers op een sociale post.

    Arno C. Diersman 17 mei 2016 om 22:39
 24. 20 jaar verslaaf geweest meerdere keer afkick kliniek
  Gezeten verschillende medicatie voor ADHD gaat uit eindelijk dexamfetamine geholpen 5 jaar lang 5 keer 2 tabletten op een dag slikke mijn leven totaal veranderd nooit meer trek meer voor drugs. begonnen met eigen kleine bedrijf gelukkig heb twee kinderen waar van een zware verstandelijk gehandicap derde kind verwachten toch heel blij tot deze onbegrijpelijk en belachelijk stuatie nu heel stemwisseling geen durf meer angsten om dat ik slikt al een maand plaats 10 van 5 tablet nu helemaal niks ik kan gewoon niet betaalen 300 euro per maand waar voor de verzekeraar eedereen betaalde hoop geld plus eigen risico ik hoop dat zo snel mogelijk opgelost worden we leven niet zelf
  maar laten door de stomme regeren leven als een Pinokkio

  Simo 17 mei 2016 om 23:51
  • Ik slik 75 mg per dag. Gaat mij 375 euro per maand kosten. CZ vergoed niks. Via de juiste kanalen van CZ om uitzondering gevraagd omdat andere medicatie niet werkt en dex voor mij echt de enige oplossing is. Ik ben jaren lang verslaafd geweest aan alcohol en drugs. Nu door de dex 1 jaar en 1 maand clean en heb weer zin in het leven. Dit ook aangegeven bij CZ. Maar ze wijzen mijn aanvraag gewoon af of het niks is. Ze zien mij liever in een kliniek zitten dan dat ik clean blijf. Wat een organisatie CZ zorg Haal de zorg maar weg . Bah CZ centen tikkers.

   Remky 17 juni 2016 om 17:53
 25. Hallo ik Gebruik Amfaxa
  en ik gebruik nu dan deze meicijn
  ik neem om 08:00 4 van 2,5 en om 12:00 4 en de laatsten om 16:00
  en ik heb het gevoel dat ze niet helpen en mijn m.n. vind dat ook en ook op mijn werk daar flip vaak de laste tijd erg en dan heb je de pillen in genomen ik weet het niet meer.
  ik mag 07-03-2017 voor h eerst naar Psychiater GGZ en de gene waar ik mee in gesprek ben die mag geen Recept uit schrijven en wie heeft hier nog meer last van
  graag stuur mij eens een idd ja ik was vanmiddag bij een Magnetiseur en die zei
  tegen mij dat ik Cannabis Olie moest gaan Halen en wie Gebruikt Deze Olie
  Nog meer graag antwoord van iemand.
  Groetjes Henderika Uit Drenthe/Emmen.

  Henderika 15 februari 2017 om 15:18
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603