Bespaartip zorgverzekering: spiraaltje plaatsen kan gratis

| Door: (nog geen reacties)

Bespaartip zorgverzekering: spiraaltje plaatsen kan gratisIn het nieuws

De anticonceptiepil is nog altijd het populairste voorbehoedmiddel, maar het spiraaltje wint terrein. Steeds meer vrouwen laten er een plaatsen. Wist je dat je flink kunt besparen op het plaatsen van een spiraaltje? Want het maakt qua prijs nogal wat uit of je dit door je huisarts laat doen of door een gynaecoloog in het ziekenhuis.

Vergoeding spiraaltje

Voor vrouwen tot 21 jaar wordt het spiraaltje betaald uit de basisverzekering. Ben je tussen de 18 en 21 jaar, dan gaat dit wel ten koste van je eigen risico. Goed om te weten dat je dit ook betaalt als deze vergoeding in je aanvullende verzekering zit. Want vergoeding uit de basisverzekering gaat voor vergoeding uit de aanvullende verzekering.

Heb je het eigen risico al gebruikt? Dan krijg je het spiraaltje volledig vergoed. Vanaf je 21e krijg je geen vergoeding meer voor het spiraaltje uit de basisverzekering. Je kunt je er wel aanvullend voor verzekeren, er geldt dan ook geen eigen risico meer.

Spiraaltje plaatsen hoeft niets te kosten

Een spiraaltje kan worden geplaatst door de huisarts of door de gynaecoloog. Zolang je geen 18 bent, maakt het voor het geld niet uit wie hem plaatst. Want de basisverzekering vergoedt dit. Vanaf je 18e is het slim om een spiraaltje te laten plaatsen door de huisarts. Voor behandelingen van de huisarts betaal je geen eigen risico. Het plaatsen ervan kost je dus niets. Maar laat je dit doen door een gynaecoloog? Dan gaat dit ten koste van je eigen risico, zolang je dat nog niet hebt verbruikt.

Kosten verschillen per ziekenhuis en verzekeraar

Independer heeft in augustus onderzoek gedaan naar de prijs van een aantal behandelingen in ziekenhuizen. De kosten van het plaatsen van een spiraaltje is daarin meegenomen. Het blijkt dat er prijsverschillen zijn per ziekenhuis maar ook per verzekeraar. Zo betaalt een CZ-klant voor het plaatsen van een spiraaltje in Tergooi in Hilversum 309 euro. Ben je klant van een andere verzekeraar dan kan je dit wel 320 euro kosten.

In het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft betaalt een klant van CZ 580 euro voor het plaatsen van een spiraaltje. Wie verzekerd is bij een andere verzekeraar kan wel 628 euro betalen. Heb je een verhoogd eigen risico dan scheelt het enorm veel geld als je huisarts deze behandeling uitvoert.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Bas Knopperts

Over Bas Knopperts

Bas zorgt ervoor dat jij de juiste producten bij ons kunt afsluiten door zijn contact met de verzekeraars van zorg-, woon- en reisverzekeringen. Over deze producten schrijft hij regelmatig blogs om jou op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603