Brandweeracademie: verplicht brandmelder in Nederlandse woningen

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Alle Nederlandse woningen zouden verplicht een brandmelder moeten hebben. Dat advies geeft de Brandweeracademie. Hierdoor daalt het aantal dodelijke slachtoffers als gevolg van een woningbrand. Nu breken er jaarlijks ongeveer 8000 woningbranden uit, waarbij 50 mensen overlijden. 

Brandmelder in nieuwbouwwoningen al verplicht

In nieuwbouwwoningen is het al verplicht een brandmelder te hebben. Voor bestaande, oudere woningen geldt de verplichting niet, omdat dit volgens de overheid niet te controleren is. Maar in die woningen ontstaan wel de meeste branden.

Korting op inboedelverzekering door brandmelder

Heb jij brandmelders in je huis? Dan kun je korting krijgen op je woonverzekeringen. Het hebben van rookmelders op iedere etage, is namelijk een van de voorwaarden om het Politiekeurmerk Veilig Wonen te krijgen.

Brandschade verzekerd via woonverzekeringen

Je hoopt natuurlijk niet dat er brand uitbreekt in je huis. Maar mocht dit wel gebeuren, ben je meestal gelukkig goed verzekerd. Brandschade aan je spullen valt onder de dekking van je inboedelverzekering. En schade aan het huis zelf wordt vergoed door je opstalverzekering. Goed om te weten dat dit niet alleen gaat om schade door de vlammen zelf, maar ook om gevolgschade. Bijvoorbeeld blusschade, rookschade en smelt- en schroeischade.

20160212-brandmelder

Lees meer over: inboedelverzekering, opstalverzekering

Tweeten 0
Google+ 3
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603