Aantal zorgverzekeringen gedaald van 71 naar 61

| Door: (nog geen reacties)

Aantal zorgverzekeringen gedaald van 71 naar 61In het nieuws

In 2016 is het aantal zorgverzekeringen gedaald ten opzichte van 2015. Vorig jaar kon je nog uit 71 polissen kiezen, dit jaar zijn dat er nog 61. Dat blijkt uit cijfers van zorginformatiecentrum Vektis. 

Eind vorig jaar was er veel kritiek op het enorme aanbod van zorgverzekeringen, onder andere van de Consumentenbond. Maar nu blijkt dus dat het aanbod kleiner is geworden. Het aantal van 61 polissen is vergelijkbaar met dat van 2012.

Miljoen overstappers in 2016

Uit het Vektis-rapport blijkt verder nog dat in totaal 6,3% van de verzekerden is overgestapt, wat neerkomt op ongeveer een miljoen overstappers. Driekwart van de verzekerden heeft een naturapolis en 84% heeft naast de verplichte basisverzekering ook een aanvullende verzekering. Daarnaast zijn er minder mensen met een collectieve verzekering en wordt er vaker gekozen voor een vrijwillig eigen risico.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603