Dure tandartsverzekering bij je zorgverzekering onnodig

| Door: (nog geen reacties)

In het nieuws

Volgens de NMT, de beroepsorganisatie voor tandartsen en tandarts-specialisten in Nederland is een aanvullende verzekering voor tandartskosten overbodig. “Mensen betalen vaak teveel in verhouding met wat ze ervoor terug krijgen” zegt Rob Barnasconi, de voorzitter van de NMT.

Gemiddeld maken volwassenen zo’n € 180.- aan zorgkosten per jaar. Sommige mensen betalen wel € 800.- voor een aanvullende tandartsverzekering bij hun zorgverzekering.

Barnasconi ziet wel iets in een zogenaamd abonnementensysteem. In Engeland bestaat zoiets al. “Bij zo’n abonnementsvorm kan de tandarts in kaart brengen wat er de aankomende jaren moet gebeuren. Hij kan schatten wat dat moet kosten en daar kan een spaarplan voor worden gemaakt.” Het geld wordt dan op een spaarrekening gezet en wanneer het nodig is kunnen de tandartskosten hiervan betaald worden. Het geld blijft van de patiënt, als je weinig kosten maakt, krijg je het dus uiteindelijk weer terug.”

Omdat je vaak alleen een verzekering afsluit als je kosten verwacht, is er niet echt meer sprake van verzekeren maar meer van financieren. Tandartsen zien dan ook graag een échte tandheelkundige schadeverzekering. Bijvoorbeeld een verzekering waarmee je de risico’s van een valpartij kan dekken. “Als je valt en een paar tanden verliest, heb je vaak niet genoeg aan de 250 of 500 euro die een gemiddelde tandartsverzekering vergoedt. Juist voor zulke onverwacht hoge kosten zou je een verzekering moeten kunnen afsluiten”, vindt ook Sharon Gerritsen, productmanager Zorgverzekeringen van Independer.nl.

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Sharon Gerritsen

Over Sharon Gerritsen

Sharon is als E-Commerce Manager o.a. verantwoordelijk voor onze vergelijking van je reis-, woon-, en zorgverzekering, onderzoeken en de website voor deze vergelijkingen. Inmiddels werkt Sharon ruim 11 jaar bij Independer.nl. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603