Een op drie Nederlanders niet voorbereid op overlijden partner

| Door: (nog geen reacties)

Een op drie Nederlanders niet voorbereid op overlijden partnerIn het nieuws

Een derde van de stellen in Nederland is niet goed voorbereid op het overlijden van een van de partners. Zij verwachten in middelgrote financiële problemen te komen. Die conclusie trekst TNS NIPO, dat onderzoek hiernaar deed in opdracht van REAAL. Een kwart van de stellen heeft wel iets geregeld voor het geval een partner overlijdt.

Regeling niet altijd nodig

REAAL, zelf aanbieder van overlijdensrisicoverzekeringen, is van mening dat niet iedereen een regeling nodig heeft. Toch raadt de verzekeraar stellen aan om te bespreken wat de mogelijke financiële gevolgen kunnen zijn. Directeur Bart Janknegt van REAAL geeft aan dat zaken die heel normaal zijn, zoals het betalen van de hypotheek, ineens een probleem kunnen worden.

Vrouwen zwaarder getroffen dan mannen

Het onderzoek laat verder zien dat vrouwen verwachten zwaarder getroffen te worden dan mannen. Ruim de helft van de mannen zegt voldoende inkomen te hebben als de ander wegvalt. Onder vrouwen is dit maar 27 procent. Dat verschil komt doordat 78 procent van de ondervraagde mannen de grootste kostwinner is. Janknegt denkt dat mannen minder realiseren dat het overlijden van hun partner ook voor hen vervelende gevolgen kan hebben.

TNS NIPO voerde het onderzoek uit onder 1306 mensen van achttien jaar en ouder.

Overweeg overlijdensrisicoverzekering af te sluiten

Een overlijdensrisicoverzekering voorkomt dat je nabestaanden in financiële problemen komt als jij overlijdt. De hypotheek of huur moet ineens door één iemand worden betaald. Het is dus verstandig om te overwegen om deze verzekering af te sluiten. Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken en afsluiten kan bij Independer eenvoudig.

 

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.608
603