Eerlijke Bankwijzer ook buiten Nederland actief

| Door: (1 reactie)

Eerlijke Bankwijzer ook buiten Nederland actiefIn het nieuws

De Eerlijke Bankwijzer, die inmiddels 5 jaar bestaat, start de komende maanden in zes andere landen. Dit doen ze onder de naam ‘Fair Bank Guide’ in de landen Indonesië, Brazilië, Japan, Zweden, Frankrijk en België. De Eerlijke Bankwijzer onderzoekt het beleid van banken en brengt in kaart hoe transparant banken hierover zijn.

Eerlijke Bankwijzer

De Eerlijke Bankwijzer, die ook op Independer wordt getoond, bekijkt naast het beleid van de banken ook waar zij hun geld in investeren. Dit doen ze aan de hand van een aantal thema’s, zoals wapens, gezondheid, natuur, dierenwelzijn en klimaat. Banken blijken gevoelig te zijn voor onderzoeken van de Eerlijke Bankwijzer en de publiciteit daaromheen. De afgelopen 5 jaar zijn er door banken 165 verbeteringen doorgevoerd, op onderwerpen als mensenrechten, rechten van werkenden en wapenbeleid.

Fair Bank Guide

Met de Fair Bank Guide wil de Eerlijke Bankwijzer duurzaam bankieren ook in andere landen dan Nederland stimuleren. De Fair Bank Guide wordt onder andere vertegenwoordigd door Oxfam Novib en Amnesty International.

Wil jij weten hoe duurzaam jouw bank is? Vergelijk dan spaarrekeningen en bekijk per bank de score van de Eerlijke Bankwijzer.

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Esther Stoops

Over Esther Stoops

Esther houdt zich als jr. E-commerce manager bezig met levensverzekeringen en bancaire producten. Zij is o.a. verantwoordelijk voor de vergelijkingen op onze website en het geven van de juiste informatie voor onze bezoekers. Lees verder

1 Reactie op dit artikel
  1. Ik heb gisteravond (7 september 2105) met aan verbijstering grenzende verbazing gekeken naar de VPRO RADAR uitzendingen. Ik vind het onbegrijpelijk, dat (de bestuurders van) verzekeringsmaatschappijen zo zijn losgezongen van hun klanten, dat ze nog niet eens in de uitzending komen om uit te leggen wat ze gaan doen met foute investeringen. Je kunt er op wachten. Ze gaan klanten verliezen! En dat kan hard gaan. Als organisaties als AVAAZ en / of Change (samen goed voor meer dan 100.000.000 leden) beginnen met acties, dan is the party gauw over.

    Koos Groenewoud 8 september 2015 om 10:32
Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.610
603