Eigen risico zorgverzekering niet omlaag

| Door: (nog geen reacties)

Eigen risico zorgverzekering niet omlaagIn het nieuws

Het verplicht eigen risico van de zorgverzekering wordt voorlopig niet verlaagd. De SP deed in de Tweede Kamer een voorstel om het eigen risico met 100 euro te verlagen naar 285 euro, maar een meerderheid van de partijen was daartegen. 

Het voorstel werd afgewezen door VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart, waren CDA en ChristenUnie juist nog voor verlaging van het eigen risico. Maar aangezien zij nu met VVD en D66 onderhandelen over een nieuw kabinet, willen ze nog niet op de zaken vooruitlopen. Het is nu afwachten welke beslissing een nieuw kabinet neemt over het eigen risico.

Zorg die onder het eigen risico valt

Het eigen risico van 385 euro is het eerste deel van zorgkosten uit de basisverzekering dat je zelf betaalt. Bijvoorbeeld bij spoedeisende hulp, medicijnen en opname in het ziekenhuis. Niet alle vergoedingen uit het basispakket vallen onder het eigen risico. Zo zijn onder meer de huisarts, kraamverzorger en verloskundige hiervan uitgezonderd.

Naast het verplicht eigen risico kun je ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Je kunt in 2017 het eigen risico in stappen van 100 euro verhogen tot maximaal 885 euro. Hier krijg je korting op je premie voor terug.

Een uitgebreid overzicht van wat er wel en niet onder het eigen risico valt vind je op deze pagina.

 

Lees meer over: zorgverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Ferdy Cornelissen

Over Ferdy Cornelissen

Ferdy is online marketeer en schrijft over onze verzekeringsproducten. Hij zorgt ervoor dat ingewikkelde verzekeringstaal begrijpelijk en eenvoudig leesbaar is. Hij doet dit op onze website, maar ook daarbuiten en houdt ook contact met journalisten en vakgenoten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.607
603