Goed en slecht nieuws voor spaarders

| Door: (nog geen reacties)

Goed en slecht nieuws voor spaardersIn het nieuws

Al tijden schommelt de spaarrente tussen de 0 en 1%. Toch is er weer wat goed nieuws te melden rondom de spaarrente. Want voor het eerst sinds lange tijd heeft een bank de spaarrente verhoogd. ASR Bank verhoogde de spaarrente kort geleden naar 0,6%. Helaas nog steeds niet echt een percentage waar je blij van wordt.

Aan de andere kant heeft ABN Amro de spaarrente juist verlaagd naar 0,2%. Kortom er zit wat beweging in de spaarrente, maar die gaat twee kanten op. Benieuwd waar jij de meeste rente krijgt op je spaargeld? Bekijk dan alle spaarrentes. Deze lijst is altijd up-to-date en je ziet meteen waar je je geld het beste kunt wegzetten.

Inflatie

En dan het slechte nieuws: je spaargeld wordt steeds minder waard. De inflatie komt sinds tijden weer ruim boven de spaarrente uit en is nu 1,8%. De inflatie geeft aan met hoeveel procent je geld minder waard wordt en is op dit moment flink hoger dan de spaarrente. En dat betekent dat je geld langzaamaan minder waard wordt, zelfs als je er rente over krijgt. Pas als de spaarrente hoger is dan de inflatie ‘verdien’ je wat op je spaargeld.

Sparen altijd beter dan lenen

Hoewel je op je spaargeld geen rente krijgt waar je blij van wordt, blijven Nederlanders maar sparen. En dat is maar goed ook. Want je kunt beter eerst sparen voor een dure aankoop dan geld ervoor lenen. En goed om te weten, leenrentes liggen uiteraard niet zo laag als de spaarrentes.

Lees meer over: sparen

Tweeten 0
Google+ 0

Independer.nl helpt je om gemakkelijk op de hoogte te blijven van de beste spaarrekeningen met de hoogste rentes. Meld je je aan voor de gratis Rentealert dan sturen we je een bericht als er een hogere spaarrente beschikbaar is.

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603