Groninger met aardbevingschade krijgt niet altijd hulp van rechtsbijstandverzekeraar

| Door: (nog geen reacties)

Groninger met aardbevingschade krijgt niet altijd hulp van rechtsbijstandverzekeraarIn het nieuws

Veel mensen in het noordoosten van Groningen hebben schade aan hun huizen als gevolg van de aardbevingen door gaswinning. Inwoners kunnen hun schade claimen bij de NAM, maar daar kunnen ze soms wel wat juridische hulp bij gebruiken. Wie een rechtsbijstandverzekering heeft, kan niet altijd rekenen op zijn verzekeraar. Want uit onderzoek van MoneyView Research blijkt dat rechtsbijstandverzekeraars verschillend omgaan met het geven van rechtshulp aan de Groningse getroffenen.

Schade onvoorzien of niet?

Een verzekering dekt altijd alleen schades die onvoorzien zijn. Schades die je dus niet ziet aankomen. Een veelgebruikte uitdrukking hiervoor is dat je geen brandend huis kunt verzekeren. Dat is bij een rechtsbijstandverzekering niet anders. Je kunt geen beroep doen op de verzekering als een conflict al speelde op het moment van afsluiten of als je dat had kunnen verwachten.

Verschillende data voor ‘te verwachten schade’

Voor de aardbevingschade in Groningen geldt dat ook. Maar sinds wanneer is deze schade niet meer onvoorzien? Ofwel, sinds wanneer is dit soort schade te verwachten? Verzekeraar Anker gebruikt 1 augustus 2006 als datum, DAS 16 augustus 2012 en Univé 25 januari 2013. Daar zitten dus flinke verschillen tussen. Ga je nu een rechtsbijstandverzekering afsluiten en woon je in het noordoosten van Groningen? Dan hoef je niet te rekenen op rechtshulp bij aardbevingschade. Want deze dekking is in dat gebied uitgesloten van de rechtsbijstandverzekering.

Lees meer over: rechtsbijstandverzekering

Tweeten 0
Google+ 0
Suzan Samson

Over Suzan Samson

Suzan is als manager woonverzekering verantwoordelijk voor alles rondom opstal- en inboedelverzekeringen maar ook de bijbehorende verzekeringen zoals aansprakelijkheid- en rechtsbijstandverzekeringen. Ze zorgt naast eenvoudige en goede vergelijkingen ook voor verzekeringen tegen een scherpe prijs die je makkelijk en snel kunt afsluiten. Lees verder

Reageer hierop:

Lees onze huisregels.Als je op deze buttons klikt, plaatsen Facebook, Twitter en Google+ cookies.

Ik ga akkoord

Volg ons ook voor tips, alerts en het laatste nieuws!

0
8.606
603