Veel mensen in het noordoosten van Groningen hebben schade aan hun huizen als gevolg van de aardbevingen door gaswinning. Inwoners kunnen hun schade claimen bij de NAM, maar daar kunnen ze soms wel wat juridische hulp bij gebruiken. Wie een rechtsbijstandverzekering heeft, kan niet altijd rekenen op zijn verzekeraar. Want uit onderzoek van MoneyView Research blijkt dat rechtsbijstandverzekeraars verschillend omgaan met het geven van rechtshulp aan de Groningse getroffenen.

Schade onvoorzien of niet?

Een verzekering dekt altijd alleen schades die onvoorzien zijn. Schades die je dus niet ziet aankomen. Een veelgebruikte uitdrukking hiervoor is dat je geen brandend huis kunt verzekeren. Dat is bij een rechtsbijstandverzekering niet anders. Je kunt geen beroep doen op de verzekering als een conflict al speelde op het moment van afsluiten of als je dat had kunnen verwachten.

Verschillende data voor ‘te verwachten schade’

Voor de aardbevingschade in Groningen geldt dat ook. Maar sinds wanneer is deze schade niet meer onvoorzien? Ofwel, sinds wanneer is dit soort schade te verwachten? Verzekeraar Anker gebruikt 1 augustus 2006 als datum, DAS 16 augustus 2012 en Univé 25 januari 2013. Daar zitten dus flinke verschillen tussen. Ga je nu een rechtsbijstandverzekering afsluiten en woon je in het noordoosten van Groningen? Dan hoef je niet te rekenen op rechtshulp bij aardbevingschade. Want deze dekking is in dat gebied uitgesloten van de rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering?

Goed verzekerd zijn bij juridische problemen? Kijk snel welke verzekering bij jou past.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
gewoon goed
10